Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni seara, la Romania TV, ca Marea Britanie nu va iesi din Uniunea Europeana in urma referendumului care va avea loc joi.

"David Cameron a jucat o carte, care ii va iesi. Nu va fi niciun Brexit, nu o sa iasa Marea Britanie din UE pentru nimic in lume pentru ca ar pierde enorm", a declarat Traian Basescu luni seara la RTV, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, indiferent cum vor vota britanicii la referendum, Parlamentul trebuie sa anuleze legile de aderare si nu va face acest lucru niciodata.

"Mesajul lui David Cameron tot timpul in Consiliu a fost: Ori imi dati niste facilitati - si se referea la facilitatile sociale, dar si la contributii la bugetul UE - (...), ori, daca nu, referendumul pe care l-am promis britanicilor o sa fie unul prin care vor vota iesirea. Eu va dau scris ca nu va iesi. Cameron si-a atins obiectivul - are reduceri la contributii si facilitati sociale, asa ca el si-a rezolvat problema. A fost un joc cam dur. Indiferent cum ar vota britanicii, eu cred ca vor vota impotriva iesirii, Parlamentul trebuie sa valideze prin lege, adica trebuie sa anuleze legile de aderare si nu va face niciodata", a explicat Basescu.

Britanicii sunt chemati la urne la referendumul de la 23 iunie pentru a se exprima in legatura cu ramanerea sau nu in Uniunea Europeana.