Antena 3 a difuzat joi seara imagini de la ceea ce pare a fi un ritual masonic. Mihai Gadea sustine ca este vorba despre Mircea Basescu care este initiat in gradul 33 in masoneria de Rit Scotian Antic si Acceptat.

Mircea BasescuFoto: captura Antena 3

Dezvaluirile initiale au fost facute de ziarul Ring.

Mircea Basescu

Mircea Basescu

Foto: captura Antena 3

In imagini poate fi vazut Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, despre care se crede ca are rangul 33, facand astfel parte din elita masonica a Romaniei. Senatorul Serban Nicolae, prezent in platoul emisiunii, a explicat ca o sursa de incredere confirma ca Mircea Basescu a primit direct rangul 33 dupa ritualul de initiere.

Urmeaza in platou discutii in contradictoriu despre importanta sau decaderea Masoneriei romane, cateva contre Ciuvica-Chireac in care se acuza in gluma de "basism".

Ritul Scotian Antic si Acceptat este cel mai raspandit rit masonic in lume. Prestigiul Ritului Scotian provine de la legenda refugierii Templierilor in Scotia, pe muntele Heroden, in vremea regelui Robert Bruce. Rozacrucienii pretindeau, de asemenea, ca spatiul sacru al Ordinului lor este Abatia Kilwining, din Scotia. Ritul Scotian Antic si Acceptat are 33 de grade masonice, fiecare cu o denumire proprie, marcata de simboluri masonice. Primele trei grade (ucenic, calfa sau companion si maestru) fac parte din asa-numita "Masonerie Albastra", ale carei ateliere (Loji Albastre) formeaza Mari Loji Nationale, iar celelalte din Masoneria gradelor inalte.