Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la RTV, ca peste patru ani va candida, probabil, pentru un nou mandat de edil, in conditiile in care va reusi sa isi duca la capat toate obiectivele.

"Daca imi voi duce la capat toate obiectivele de la Primaria Generala a Capitalei si - asa cum ma stiti, un om muncitor, tenace si ambitios - cred ca impreuna cu echipa mea si cu sustinerea bucurestenilor vom duce aceste proiecte la capat, probabil - nu pot sa spun acum, nu pot sa vand blana ursului din padure - voi mai candida pentru inca un mandat de primar general. Probabil, nu stiu in acest moment. (...) Administrativ - ma simt mai bine in acest domeniu (...) eu aici ma simt mai bine pregatita. Am dovedit in patru luni de zile ca am deblocat proiecte care trenau de un an, un an si jumatate in Primaria Capitalei", a spus ea, intrebata fiind unde se vede peste patru ani, citeaza Agerpres.

In alta ordine de idei, Firea a precizat ca nicio instanta nu a interzis liderului social democrat, Liviu Dragnea, sa ocupe functii in stat. Ea a adaugat ca Liviu Dragnea ar fi "cel mai indreptatit" sa fie propus ca premier, in cazul in care PSD va face parte din majoritatea parlamentara, dar a mentionat ca liderul PSD nu a luat inca o decizie in acest sens.

"Domnul Dragnea nu a fost condamnat cu suspendare pentru coruptie. Este vorba despre dosarul referendumului, iar ce a facut domnul Dragnea la referendum a facut si domnul Iohannis, si tot PNL-ul, si tot PSD-ul, in sensul ca au indemnat lumea sa vina sa voteze intr-un fel sau altul. Nu li s-a spus 'votati da sau votati nu', ci doar sa participe la referendum. (...) Nu stim cu ce formula se va duce PSD-ul. Faptul ca se face proces de intentie este ca si cum decizia este 100% luata si deja domnul presedinte (Klaus Iohannis, n.r.) ne spune: 'Am refuzat-o'. Nu, este normal intai sa asteptam votul romanilor, sa vedem care e structura majoritatii parlamentare", a spus Gabriela Firea.