Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri seara, la Digi 24, ca amanarea referendumului ar fi o masura de precautie impotriva unor abuzuri din partea majoritatii PSD-ALDE.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

"In primul rand, nu este o informatie confirmata oficial, in acelasi timp instrumentul democratic al referendumului trebuie folosit atunci cand poate sa produca si efecte. In momentul de fata, asistam la o calmare a spiritelor si cel putin o mimare a intelegerii din partea guvernantilor ca democratia nu este alternativa si ca interesele cetatenilor trebuie sa fie mai presus de interesele unei singure persoane. Eu sunt sceptica cu privire la faptul ca majoritatea PSD-ALDE a renuntat complet la ideea folosirii si demolarii justitiei si cred ca referendumul, daca ramane in momentul acesta in stand-by, este ca o masura de precautie impotriva unor abuzuri", a spus Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat ca cei din coalitia de guvernare fac un joc politic declarand ca referendumul ar trebui organizat.

"Eu cred ca este un joc politic din partea celor care s-au aflat in coalitia care a sustinut OUG 13 si cred ca este si o modalitate de distragere a atentiei pentru ca vina a fost la ei, a fost o actiune cu premeditare, o actiune in total dispret fata de interesul public si care incalca principiul fundamental european. (...) Din nefericire, dl. Dragnea - pentru ca domnia sa a fost generatorul intregii lovituri politice, acum incearca sa foloseasca acest pretext al neimplementarii imediate a referendumului pentru a musamaliza in plus lovitura pe care a dat-o", a sustinut liderul PNL.