"Daca pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe banca cuminti, asteptand elevii la scoalaa, eu cred ca domnul ministru poate sa ne prezinte si manualul de colorat pentru ora sport. E dreptul lui sa imagineze asa ceva", a spus Tudose.
El a afirmat insa ca obiectivul principal este ca elevii sa invete sa alerge si sa se dezvolte corespunzator, iar abia apoi sa faca teme dupa manuale.
"O sa aprofundam subiectul cu domnul ministru. Eu sunt convins ca a fost o gluma. Chiar sunt convins ca a fost o gluma", a adaugat Mihai Tudose.
Anuntul facut saptamana trecuta pe Facebook de ministrul Educatiei, Liviu Pop, despre existenta manualelor de Educatie fizica si sport la clasele a V-a a creat un val de critici in randul parintilor, care i-au scris ministrului sa gaseasca solutii pentru a usura ghiozdanele copiilor si pentru construirea salilor de sport, pentru ca elevii sa faca mai multa miscare, nu sa invete teorie, potrivit news.ro.
O data sau de doua ori pe trimestru faceam exercitii sau dadeam "probe" in urma carora luam o nota. Se radea copios (impreuna cu "proful" care de obicei lansa glumele) de colegii mai neindemanatici, in special de fete. A doua nota era de obicei dublarea primei +- un puct functie de impresia artistica a profesorului.
Urmarea, la incorporare, cand am fost "vizualizati" la cucu' gol de aia din comisie TOTI am primit verdictul de cifoza, lordoza, scolioza, samd. Sigur, au contat si bancile minunate. Jumatate erau fie supraponderali fie strambi, subdezvoltati, samd. Asta era la un liceu central din oras.
Pentru ca in aia 12 ani facusem "sport" nu educatie fizica.
N-ar strica mici manuale de educatie fizica in care sa te invete cum se fac corect diverse exercitii, de ce, reguli ale unor jocuri, samd.
mens sana in corpore sano. ar fi necesare 2 ore de "educatie fizica" pe zi.