Premierul Viorica Dancila a declarat la Romania TV ca a fost sustinuta si incurajata de liderii importanti de la Bruxelles si ca se bucura de tot sprijinul lor. Dancila da vina pe "greaua mostenire" in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, sustine insa ca stam mai bine decat tari precum Germania si da garantii ca pana in 2023 vom avea 100% absorbtie de fonduri europene.

Viorica Dancila cu Tajani si TuskFoto: Colaj foto

"Sunt foarte ingrijorata de evolutia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate in luna iulie 2015. Din pacate, constructia celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care inregistreaza mari intarzieri", a declarat comisarul european Corina Cretu dupa intalnirea de azi de la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Chestiunea a fost mentionata si intr-un comunicat al Guvernului, care arata laconic ca "o atentie deosebita a fost acordata proiectelor privind spitalele regionale" in discutia Cretu - Dancila.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat marti pe Twitter o fotografie in urma intalnirii avute cu premierul roman Viorica Dancila, oficialul european neoferind insa si alte informatii cu privire la aceasta intrevedere.

"Intalnire cu premierul Dancila. Astept cu nerabdare cooperarea cu presedintia romana a UE #EU2019RO", se arata in scurtul mesaj ce insoteste fotografia postata de Donald Tusk pe contul oficial de Twitter.

Prim-ministrul Viorica Dancila a oferit insa, intr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, mai multe informatii cu privire la subiectele abordate in cadrul intalnirii avute cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu ocazia vizitei de lucru efectuate la Bruxelles.

"In cadrul intrevederii, premierul Viorica Dancila a reiterat sprijinul puternic al Romaniei pentru consolidarea proiectului european si a mentionat interesul ca Programul viitoarei Presedintii a Consiliului Uniunii Europene, pe care tara noastra o va detine in primul semestru al anului 2019, sa raspunda asteptarilor cetatenilor europeni. Prim-ministrul a confirmat angajamentul sau personal in avansarea procesului de pregatire, aratand ca asigurarea conditiilor necesare exercitarii cu profesionalism si eficienta a mandatului Romaniei la Consiliul UE reprezinta un obiectiv prioritar al Guvernului.

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat ca i-a cerut premierului roman Viorica Dancila, in cadrul intalnirii avute cu aceasta marti, la Bruxelles, ca guvernul de la Bucuresti "sa continue sa consolideze statul de drept si lupta impotriva coruptiei".

  • Premierul Viorica Dancila se afla marti la Bruxelles, in prima sa vizita externa in calitate de sef al Guvernului. In cadrul vizitei - care are ca obiectiv principal intensificarea dialogului cu institutiile europene, la cel mai inalt nivel, in perspectiva preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019 - Dancila a avut intalniri cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu presedintele Parlamentul European, Antonio Tajani, iar miercuri va avea o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Intr-o declaratie de presa comuna sustinuta la finalul reuniunii, seful legislativului european Antonio Tajani a afirmat ca a avut "o intalnire lunga" cu prim-ministrul roman Viorica Dancila, "o fosta colega, care s-a intors acasa in PE pentru cateva momente" pentru a discuta despre relatiile de colaborare cu institutiile de la Bruxelles.