Premierul Viorica Dancila a declarat ca proiectul Centenar va fi lansat de Guvern la jumatatea lunii martie si a subliniat, intr-un interviu acordat marti la TVR Moldova si difuzat de TVR 1, ca este important ca Romania si Republica Moldova sa aiba cat mai multe proiecte comune pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 2018, potrivit Agerpres.

Viorica Dancila la ChisinauFoto: Hotnews

"Noi vom lansa proiectul Centenar la jumatatea lunii martie, un proiect Centenar la care vrem sa participe si Parlamentul Romaniei si presedintele Romaniei, un proiect Centenar care sa reprezinte Romania si in care vibratiile sa fie si din partea Republicii Moldova. Am vorbit despre acest lucru si cu domnul prim-ministru (Pavel Filip - n.r.), am vorbit cu doamna ministru al Educatiei, astfel incat cred ca este important sa avem cat mai multe proiecte comune. Chiar i-am propus doamnei ministru al Educatiei un eveniment pe Centenar in Parlamentul European sustinut de catre europarlamentarii romani, tocmai pentru a arata aceasta legatura intre Romania si Republica Moldova, dar in acelasi timp pentru a sublinia sustinerea Romaniei pentru Republica Moldova pe calea proeuropeana. Cred ca este foarte important sa aratam acest lucru si sa sustinem acest lucru de ambele parti. Iar eu voi pleca spre casa (spre Bucuresti - n.r.) cu certitudinea ca deschiderea aratata atat de Guvernul Romaniei, cat si de Guvernul Republicii Moldova nu poate fi decat pozitiva si poate fi concretizata in cat mai multe proiecte comune", a afirmat Viorica Dancila.

Ea a fost intrebata ce proiecte comune ar trebui sa realizeze Romania si Republica Moldova pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire, in Anul Centenar 2018.

Prim-ministrul roman a efectuat marti o vizita la Chisinau, unde a avut intalniri cu premierul Pavel Filip si cu presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu.