Tabloidele britanice au scris că interlopul Adrian Lucian Preda, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare în România, pentru tentativă de omor, şantaj şi crimă organizată, care a fugit din țară pentru a scăpa de încarcerare, poate sta în Marea Britanie din cauză că suprapopularea închisorilor din ţara noastră ar încălca drepturile omului. Mai mult,Daily Mailnotează că britanicii plătesc și 56 de lire pentru ca românul să-și parcheze BMW-ul de 60.000 de lire în fața instanței de judecată.

articol Daily Mail despre Adrian PredaFoto: captura Daily Mail

Un gangster român este liber să circule pe străzile Marii Britanii din cauza ”suprapopulării” închisorilor din România ”datorită drepturilor omului”, scrie Daily Mail.

Adrian Mitrea, 36 de ani, un luptător MMA și membru în „Clanul Sportivilor”, a fost condamnat definitiv în decembrie 2017 la nouă ani și jumătate pentru tentativă de omor, șandat și crimă organizată.

Dar Mitrea a fugit în Marea Britanie, iar acum un judecător a decis împotriva extrădării lui în România, pentru că închisorile supraaglomerate din țara noastră încalcă dreptul său de a evita un tratament „degradant”.

Judecătorul de la Curtea de Magistratură Westminster i-a spus lui Mitrea: „Eşti liber să pleci!”

Acesta i-a permis, totodată, gangsterului să îi taxeze pe contribuabilii britanici cu 56 de lire pentru ca acesta să își poată parca BMW-ul de 60.000 de lire în fața instanței.

Deputatul Tim Loughton, membru în comitetul pentru afaceri interne, este de părere că decizia judecătorului face instanțele de judecată britanice de râs în toată Europa.

”Această decizie face instanţele noastre de judecată de tot râsul în faţa Europei. Cum este posibil să fie corect ca un condamnat pentru tentativă de omor, care se ascunde de România, să fie acum liber să umble pe străzile din Marea Britanie, pe baza îngrijorării unui judecător cu privire la lipsa confortului din închisorile româneşti”, a spus deputatul.

Pe de altă parte, tabloidele britanice au intreținut constant o imagine negativă a românilor și bulgarilor în Marea Britanie.