Viorica Dăncilă a fost invitată miercuri seara la Antena 3, într-o emisiune moderată de Alessandra Stoicescu, prilej cu care primul ministru a negat orice reduceri salariale, a povestit cât de mult iubește animalele - are „doi căței și un pisic” - și faptul că nu regretă că a renunțat la serviciile SPP, deoarece se simte bine „între oameni” și nu vrea să fie „izolată de oameni”.

Viorica Dancila la Antena 3Foto: Captura Antena 3

În deschiderea emisiunii, Viorica Dăncilă a negat orice reduceri salariale, afirmând că în sănătate de la 1 martie „au crescut salariile între 75% și 120%” iar în Educație s-a înregistrat o „creștere de 20%”.

În total, spune premierul, în sănătate de la 1 ianuarie 2017 s-a înregistrat o „creștere de 40%”.

„Nu putem vorbi decât de creșteri și nu de reduceri salariale și de la acest lucru trebuie să pornim discuția noastră”, a reafirmat ea.

În emisiune a intervenit și Manuela Hărăbor, care i-a mulțumit Vioricăi Dăncilă pentru sprijinul acordat persoanelor cu handicap și a spus că este pentru prima oară când a fost primită de un ”om”. Viorica Dăncilă îi spune că din partea ei are „toată deschiderea” pentru rezolvarea problemelor.

Viorica Dăncilă a afirmat, în acest interviu, că după majorarea salariilor și a ajutoarelor sociale obiectivul guvernului în perioada următoare este „legat de investiții”.

„Important în următoarea perioadă e ce facem pentru investiții”, însă pentru acest lucru este nevoie de modificarea legii parteneriatului public-privat și de finalizarea pachetului legislativ privind achizițiile publice, în condițiile în care actuala legislație e de multe ori o barieră, din cauza contestațiilor, a căror rezolvare durează uneori și ani, a argumentat premierul.

Dăncilă a mai spus că se are în vedere restructurare Agenției pentru achizițiile publice și a Consiliului pentru soluționarea contestațiilor.

Alessandra Stoicescu a criticat o declarație a lui Valentin Lazea (BNR) care „alarmează” populația și spune că i s-ar fi părut corect ca întâi să fi fost anunțat guvernul.

Economistului-şef al BNR, Valentin Lazea, atrăsese atenția miercuri că România va fi cea mai fragilă, atunci când o criză internaţională va veni, fiind cel mai expus stat european din punctul de vedere al deficitului de cont.

Viorica Dăncilă a spus că este de acord cu Alessandra Stoicescu.

La un moment dat, moderatoarea a întrebat-o pe Viorică Dăncilă cum s-a simțit când, după ce a renunțat la SPP, un om a venit la ea pe stradă și i-a dat un plic, prilej pentru premier să afirme cât de bine se simte ”între oameni„.m

„Mă simt bine între oameni. Eu nu vreau să fiu izolată de oameni, niciodată nu vreau ca cineva să mă separe de oameni, mie imi place să stau între oameni și să-i ascult”, a spus Dăncilă.

O altă temă de interes pentru Alessandra Stoicescu a fost legată de drepturile animalelor, iar Dăncilă a povestit ca iubește „foarte mult” animalele și are „doi căței, un pisic”.

Interviul s-a încheiat cu Alessandra Stoicescu întrebând-o pe Viorica Dăncilă dacă regretă ceva de când este prim ministru și dacă o „doare” în momentul în care este „atacată în fiecare zi, nu pe chestiuni pe care le faceți la guvern”.

„Acest lucru nu mă descurajează, dimpotrivă. Aceste atacuri sunt atributul oamenilor slabi. Eu vreau să fiu un om puternic și voi merge mai departe”, a spus Viorica Dăncilă.

Ce a spus premierul Dăncilă despre discuția cu președintele Klaus Iohannis, la care a participat alături de Lia Olguța Vasilescu

  • e ca și cum noi abordăm acum niște subiecte, ne vede o țară întreagă, și mâine apare un comunicat cu alte subiecte
  • a fost o discuție calmă, constructivă, foarte așezată
  • poate cineva a dat comunicatul și dl președinte nu s-a uitat peste el
  • dl președinte ne-a spus dacă există pericolul să nu putem plăti salariile, pensiile în primul trimestru, am spus că nu există acest pericol
  • chiar am avut senzația că dl președinte a înțeles ce am discutat
  • eu mi-am propus o bună cooperare instituțională care se bazează pe încredere
  • când apare un comunicat de genul acesta poți să îți pierzi încrederea, eu nu vreau să îmi pierd încrederea