Ionuț Lupescu isi continuă in forță, dar si extrem de controversat campania pentru șefia FRF. După ce Liviu Dragnea a dat un semnal clar,intr-un interviu acordat GSP, ca-l susține pe Lupescu, acesta s-a dus in teritoriu la oamenii cu drept de vot însoțit de șefii PSD ai Consiliilor Județene... ba chiar și de lideri locali ai PNL. Ne spune oare asta ceva? Luni seara, Mihai Gadea i-a dedicat o emisiune intreagă - în condițiile în care, luni, Iohannis a refuzat să o demită pe Kovesi - în care laudele au curs, iar întrebările incomode nici măcar nu au fost mimate. Mircea Lucescu, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica și Ioan Ovidiu Sabău au fost in platoul emisiunii ”Sinteza zilei”

Ionut Lupescu, sustinut la Antena 3Foto: Captura Antena 3
  • ”Ajuns într-o stare deplorabilă, mai poate fi salvat sportul iubit de milioane de români?”, sub aceasta lozincă a inceput si s-a derulat emisiunea.
  • "Toată țara îl susține pe Ionuț Lupescu. E nevoie de un om care să facă minuni, nu credeți că Ionuț Lupescu poate face minuni? Este România gata să facă ceea ce trebuie făcut miercuri?"

La un moment dat, Sir Alex Ferguson a intervenit printr-un videocall în studioul Antena 3:

  • "Am o legătură foarte bună cu Lupescu, am lucrat împreună la UEFA. Avea un rol foarte important, este foarte bine pentru mine că pot să-l susțin. Ce făcea la UEFA era extraordinar. Nu era simplu ce făcea. Trebuie să spun că Lupescu s-a descurcat extraordinar, e un om inteligent, a luptat întotdeauna pentru România și trebuie să spun că în tot timpul petrecut acolo nu am întâlnit un om mai potrivit decât el pentru un asemenea job.
  • Cred că înțelege foarte bine jocul, cred că are un CV impresionant și cred că este un nume în fotbalul modern, pentru că nu mai este același joc care era acum 20 de ani. Este nevoie de cineva care să înțeleagă fotbalul, care să înțeleagă rolul pe care îl are fiecare om în fotbal și nu e nimeni mai potrivit care să se descurce în această situație (...) Cred că el știe cum să se descurce și știu că o va face foarte bine. Trebuie să rămână așa cum este el, să fie serios așa cum știu că este și să spună mereu adevărul, pentru că adevărul este cel mai bun (...) Este un lider și un bun comunicator, recunoști că are niște valori foarte bune și cred că este o dovadă a calității de lider pe care o are”
  • "Sir Alex, mai sunteți aici? Televiziunea română e mai bună decât BBC" Ionuț Lupescu, către Sir Alex

Alegerile de la Federație vor avea loc miercuri, 18 aprilie. Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan sunt cei patru candidați.

Gazeta Sporturilora publicat un interviu cu Liviu Dragnea, in care seful PSD isi exprima in mod clar sustinerea pentru Ionut Lupescu. Aceasta dupa ce Razvan Burleanu a fost acuzat mereu de catre fotbalistii din ”Gneratia de aur” si cei apropiati lor ca este omul lui vasileDancu si a fost pus pe functie cu implicarea directa a SRI.

Dragnea: Mesaj pentru Burleanu: "Ca microbist n-am cum să susţin actuala conducere"

Mircea Lucescu: ”După 1990 până în 2000 fotbalul a fost susținut doar de valoarea acestor băieți. După 2000 nu am făcut ceea ce trebuia să facem, o școală a fotbalului românesc” (Antena 3)

Florin Raducioiu: ”Eu îi mulțumesc pentru că mi-a dat posibilitatea să stau lângă el (n.r. - Ionuț Lupescu), am văzut răbdarea cu care a ascultat oamenii din teritoriu. Calitățile lui sunt indiscutabile. Sper ca votanții să îl aleagă, pentru că este omul potrivit. Președintele Burleanu, din păcate, nu a fost omul ideal în aceștia patru ani”

Ciprian Marica: ”Avem nevoie de oameni liberi, independenți (sic). Am văzut la Ionuț echilibru, deschidere. Nu degeaba a jucat în Germania, nu degeaba a fost la UEFA. Nu putem găsi o comparație între el și Răzvan Burleanu, care reprezintă cea mai neagră perioadă din istoria fotbalului românesc”

TOLO.ro:Au trecut 29 de ani de la răsturnarea comunismului și nici măcar un candidat al Generației de Aur nu are șanse decât dacă bate palma cu sistemul centralizat al puterii din România.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni seara că îl susține pe Ionuț Lupescu în cursa pentru șefia Federației Române de Fotbal.

„Forurile sportive din Romania au nevoie de oameni tineri, dedicați, cu experiență, care știu ce înseamnă performanță și disciplina sportivă, iar dumneavoastră sunteți unul dintre sportivii model ai acestei țări și de aceea vă susțin în competiția în care v-ați angajat pentru a ocupa postul de președinte al Federației Române de Fotbal”, a scris Firea, pe contul ei de Facebook, după ce s-a întâlnit cu Ionuț Lupescu.