Ministerul de Finanţe este cel care dă un atac la siguranţa naţională, declară, la RFI, deputatul USR Cristian Ghinea. Reacţia sa vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat la Antena 3 că preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit luni seară despre execuţia bugetară din primul trimestru al anului a prezentat o listă întreagă de minciuni, care pot constitui un atac la siguranţa naţională.

Cristian GhineaFoto: Facebook/ Cristian Ghinea

Cristian Ghinea spune că „asta cu atacul la siguranţa naţională este absolut haioasă, pentru că dacă cineva dă atac la siguranţa naţională, pe logica lui Liviu Dragnea, atunci este Ministerul de Finanţe, care are acest obicei, neconvenabil unora, că publică date economice”.

În opinia deputatului USR, „logica asta putinistă, în care dacă nu-ţi convine ceva ţie, ca politician, este atac la siguranţa naţională, intrăm într-o zonă din asta foarte-foarte gri, de care mi-e foarte teamă, pentru că suntem un stat slab, acaparat de omul ăsta, care acum vine cu o logică de tip dai în mine, dai în fabrici şi uzine”.

Cristian Ghinea declară că „este un peisaj de America Latină, în care Guvernul populist vine şi dă în cap clasei de mijloc, aparent ajutând săracii, pentru că de fapt prin inflaţie tot pe săraci îi sărăceşte şi mai mult (...). Avem un peisaj sud-american pregătit pentru România de către Liviu Dragnea”.

Restul articolului, pe rfi.ro