​"Eu nu am fugit ci sunt aici asumat. Am fost în față autoritilor Am luat decizia când mi-am dat seama că nu am nicio șansă să fiu judecată corect în faza de apel și atunci am decis să merg într-o țară în care știam că există o legislație puternică și transparență care-i protejează pe cei abuzați în țară lor. Ne putem întoarce când vom fi judecați corecți și nu de un judecător Matei care e mâna în mâna cu sistemul Coldea, de sistemul Kovesi. Eu vreau să mă reîntorc în România și să-mi cresc copilul acasă", a declarat Udrea la Antena 3 într-o intervenție prin videocall.

Elena Udrea, in direct la Sinteza ZileiFoto: Captura Antena 3

Udrea îi întoarce favorul lui Gâdea și spune că sentința în procesul Voiculescu a fost voit exagerată. "Cum adică s-au orientat să dea decizia maximă? Ne puteți da mai multe informații?", întreabă Gâdea mimamd surpriză. Udrea pune placă Coldea și îl mai adaugă în schemă și pe generalul Dumbravă. Udrea spune că aflase înainte cu 3 zile de ședința d ejudecata că va fi adusă o judecătoare care să-i dea lui Voiculescu sentința maximă de 10 ani de zile.

Gâdea îi cere Elenei Udrea să îi confirme dacă Băsescu a coordonat totul, dar Udrea se ține tare pe poziții: "Niciodată nu l-am auzit pe Traian băsescu să ceară vreun dosar sau să intervină. În toți acești ani de lupta credeți că nu ar fi apărut vreun judecător sau vreun procuror care să zică că Băsescu i-a cerut ceva?!"

Gâdea nu cedează și spune că dpld vedere există două variante: "Fie Traian Băsescu a coordonat totul foarte abil, fie Traian Băsescu a fost un papagal și ăștia au făcut totul peste capul lui. Va mărturisesc că nu cred în ultima varianta"

"Băsescu nu s-ar fi dat pe mâna nimănui. Nu era așa de naiv. Nu s-a implicat niciodată în vreun dosar", încheie Udrea. În scenă intră Cristoiu care încearcă o mică învăluire apelând la protocoale și dacă Udrea știa de ele. Această din urmă spune că nu. Crede că rolul protocoalelor a ost o încercare de a da aparență de legalitate acțiunilor SRI.

Udrea și visul prezidențial: Aș fi putut în turul doi al alegerilor prezidențiale dacă Iohannis ar fi fost declart incompatibil. Coldea m-a blocat ca să-i taie orice pârghie de putere lui Băsescu

  • Cu câteva zile înainte de prezidențiale am aflat că sunt chemată la DNA. Nu era vorba de un dosar în care eu eram inculpata ci de un dosar în care eu eram martor. Am fost avertizată că voi fi chemată la DNA cu o zi înainte de începerea campaniei electorale.
  • De ce Cocoș a fost arestat tocmai în acea săptămâna? De ce Alina Bica a fos arestată tocmai atunci? Fiindcă eu aș fi putut să întru în turul doi al alegerilor la prezidențiale dacă Iohannis era declarat incompatibil.
  • Traian Băsescu a aflat de arestarea fratelui lui din biroul prezidențial. De ce credeți că s-a întâmplat asta?! Au vrut să-i taie orice pârghie de putere lui Traian Băsescu că eu să nu întru în turul doi, iar partidul sau să nu obțină niciun loc. Ei și-au dorit că Băsescu, atunci când pleacă de la Cotroceni, s fie terminat că om politic, să devină un pensionar care să-și crească nepoții și să aibă un președinte că Iohannis cu care să facă tot ceea ce vor.
  • Nu cred ca generalul Coldea a fost mai puternic decat Traian Basescu, dar cred ca a fost mai abil.
  • Lucratura cu pozele mele cu Bica la Paris a fost a lui Coldea, iar Tarian Basescu a inteles asta.
  • Traian Basescu nu l-a demis pe Coldea fiindca nu mai avea sprijinul lui Maior. Legea zice cum se numeste un adjunct la SRI, dar nu si cum se demite. Pe final de mandat, Traian Basescu nu mai avea mijoacele si sprijinul necesar sa-l schimbe pe Coldea
  • In raportul care i s-a cerut dupa incidentul cu pozele de la Paris, Coldea a scris ca, de fapt, a fost vorba de niște paparazzi pusi de un om de afaceri care avea un proces judecat de Bica. Niște prostii, deoarece în presă au apărut chitanțele de la hotel care mă priveau direct pe mine. Mișcarea a fost ca să-mi împiedice candidatura la prezidențiale
  • Alături de Coldea a fost de la inceput doamna Kovesi, șefa ICCJ, Livia Stanciu, dar și șefii parchetelor ca Horia Georgescu
  • În acest moment sunt alții care au rămas în fruntea sistemului și care încearcă pe ultima sută de metri să o mențînă pe Kovesi in frunte. Sunt ultimele zbateri ale sistemului
  • Coldea a fost șeful. Cred că domnul Maior avea propriul plan, să construiască un pol de putere cu Victor Ponta și Gabriel Oprea. Maior trebuia să devină premier și Ponta președinte
  • Traian Băsescu nu l-a numit premier pe Maior ci pe Ungureanu, fiindcă a considerat că Maior avea multe informații despre politicieni și nu ar fi fost o concurență corectă. Maior a fost supărat fiindcă își dorea mult postul de premier.

Emisiunea se reia cu un monolog lung al Elenei Udrea despre ”procurorii sitemului” de la Ploiești care ”sunt în continuare pe funcții și nu au pățit nimic”. Apoi Udrea reia discursul cu ”mă întorc în țară dacă mi se da șansă unei judecate corecte”. Ce înseamnă asta în viziunea fostei pedeliste? Să se desecretizeze parteneriatele cu SRI și să vadă care au fost înregistrările făcute de DNA și care o vizau direct.

Udrea crede că toate dosarele ar trebui casate și retrimise spre instanța de fond, iar ea să fie judecată pe baza dovezilor legale. Doar atunci Udrea ar avea încredere că Justiția a ieșit de sub tutela SRI și e cazul că ea să se întoarcă în țară.

  • Nu sunt sigură că voi fi condamnată pentru că CCR a declarat faptul că toate probele făcute cu ajutorul SRI sunt nule absolut. Dacă există în apel cazuri de nulitate absolută, cazul se retrimite spre judecare la instanţa de fond. Să am şansa să mă apăr în faţa unei instanţe corecte, care nu este formată din judecători care execută ordinele, este tot ce îmi doresc.
  • Mă aştept ca protocolul SRI – ICCJ să fie publicat. Nu este doar situaţia Elenei Udrea. Cazul meu este primul în care trebuie să se decidă într-o astfel de situaţie, cu probe făcute de SRI, dar după dosarul meu vin zeci de alte dosare unde va trebui să se ia o decizie.
  • Ce facem cu aceste dosare cu probe făcute de SRI. DNA a răspuns că a cerut informaţii de la SRI, dar nu a specificat care sunt acestea.
  • Eu nu am fost interceptată. Există o interceptare a altor două persoane din dosar, pe care instanţa de fond a indicat-o în condamnarea mea.
  • Avocaţii mei au cerut retrimiterea dosarului la instanţa de fond pentru ca aceste probe să fie eliminate, iar dosarul să se judece în condiţii de legalitate. Aceasta este soluţia pentru toate dosarele în care s-a lucrat cu SRI

Gadea ii spune ca si dosarul lui Adrian Nastase ”a fost tot politic” ca al ei. Udrea se balbaie, isi cauta cuvintele si incearca sa-l impace pe Gadea spunand ca nu isi mai aminteste exact cazul. Apoi se adreseaza lui Cristoiu si pluseaza: Va mărturisesc ca eu am plâns când a fost arestat Adrian Nastase. "Eu am plâns. Erau mai mulţi oameni de faţă. Nu înţelegeau, că era un adversar. Mie mi se părea grav că o ţară îşi condamnă aşa un fost premier", a declarat Elena Udrea.

Supărată pe clasa politică și Liviu Dragnea: Sunt lași și slabi

  • Politicienii care conduc azi România sunt slabi şi laşi. România a ajuns pe mâna unor oameni politici slabi, de la Guvern la Parlament.
  • Sunt mulţi politicieni de calibru mic. Ăsta a fost planul sistemului, să fie scoşi cei puternici.
  • Pentru mine e un şoc felul în care se poartă domnul Liviu Dragnea, liderii PNL. Au ajuns niste cârpe cu care sistemul şterge pe jos. Daca nu sunt în stare, să-şi dea demisia.
  • Domnul Dragnea face un pas inainte, 10 înapoi. În ultimii ani tot încearcă să se împace cu Kovesi, cu dl Kovesi. Domnul Tăriceanu încearcă să lupte, este consecvent, coerent.

Ce iși reproșează Elena Udrea:

  • Chiar daca eu nu am avut puterea sa ii schimb pe Coldea si pe Kovesi, cred ca as fi putut face mai multe atunci si sa atarg atentia ca nu era in regula cu acele arestari
  • Abuzurile sunt prea mari acum, dovezile sunt prea clare.

Intrebată dacă crede că T. Băsescu a trădat-o, Udrea a facut o pauză lungă și a răspuns apoi incurcată că nu crede că a fost chiar așa. Udrea spune insă ca ea a condus mai bine partidul PMP decât o face acesta acum.

Udrea susține că fostul președinte nu ii lua in seama nici jumătate din sfaturile pe care i le oferea. ”Rău a făcut. Dacă m-ar fi ascultat mai mult, atunci am fi evitat multe lucruri”, crede Udrea.

Elena Udrea a mai spus că este însărcinată în 15 săptămâni şi că va avea fată. Ea a mai spus că este logodită şi că atunci când se va întoarce în ţară se va căsători.