Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a spus miercuri seară, la Antena 3, că nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la absorţia fondurilor europene este doar un "demers electoral".

Rovana PlumbFoto: Agerpres

"Demers electoral al preşedintelui Iohannis. Guvernul PSD- ALDE a adus România în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene la media Uniunii Europene. (...) Din 2007 şi până în prezent ne-au intrat aproape 47 de miliarde de euro", a spus Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Ministrul Fondurilor Europene a criticat gestul şefului statului de a întreba public Guvernul României dacă mai sunt bani pentru pensii.

"Nu se pun astfel de întrebări (Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului? - n.r.) atâta timp cât vorbim de cei care au muncit o viaţă întreagă, în rândul cărora se poate crea o îngrijorare. Eu vreau să vă asigur că există bani de pensii, nu există niciun fel de problemă la nivelul Guvernului", a mai spus Rovana Plumb.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii și salarii până la finalul anului și, în acelaşi timp, a criticat absorţia fondurilor europene.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii și salarii și nu vrea să creeze îngrijorări gratuite, după ce șeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt acești bani până la finalul anului.

"În mod sigur există bani pentru pensii și salarii și aș vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii și pensii. Domnul președinte poate să spună, e opinia dumnealui. (...) În 2016 nu avea acreditate autoritățile de management. Am pornit de la 0 absorbție și avem 16% față de media europeană de 18%. Avem în spate țări precum Germania sau Italia. Am făcut eforturi mari cu ministrul Fondurilor Europene și cu ceilalți miniștri. Domnul președinte s-a referit la 2014-2020", a declarat premierul Viorica Dăncilă.