Filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu a vorbit la Digi24 despre modificările aduse Codului penal şi despre reacţia societăţii civile. Referindu-se la protestele generate de votul din parlament, Liiceanu a subliniat că acestea sunt o datorie de onoare, sunt "meseria de cetăţean".

Gabriel Liiceanu la protestFoto: Hotnews
  • „Ieşitul în Piaţă care multora le pare inutil, nu e, pentru că e o sărbătoare a libertăţii dobândite. Trebuie periodic resuscitată. E o sărbătoare a undei democratice. Faptul că ies 100 de oameni, o mie, zece mii e un omagiu adus şanselor istorice. E vocea societăţii civile, a reprezentanţilor”
  • Nu trebuie să ieşi zilnic, dar în momentele cheie trebuie să se iasă masiv. E o datorie. Am primit nişte luări de poziţie pe Facebook ale unor oameni inteligenţi. O doamnă spune că ieşitul în stradă nu e nici datorie, nici exerciţiu civic, nici terapie, e o chestiune de onoare. . – aşa scrie pe Facebook, nu îmi plac aceste cuvinte.  Aşadar, e o chestiune de demnitate şi de onoare. Când ieşi acolo spui că nu accepţi, a declarat Liiceanu la Digi24.