Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară, la România TV, că apreciază desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a lui Felix Bănilă în calitate de procuror-șef al DIICOT, chiar dacă acest demers vine după o lungă perioadă de "reflecție, înțelegere sau citire".

Tudorel ToaderFoto: Facebook - Tudorel Toader

"Apreciem desemnarea procurorului-șef la DIICOT, chiar dacă după o lungă perioadă de citire, reflecție, înțelegere și așa mai departe", a declarat Toader la RTV, conform Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcție de procuror-șef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă - pe o perioadă de 3 ani", potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Procurorul Felix Bănilă a declarat pentru agenţia de presă Mediafax, după ce a fost numit de către preşedintele Klaus Iohannis la conducerea DIICOT, că primul lucru pe care-l va face în noua calitate este o evaluare a întregii structuri, pentru a vedea "ce situaţii trebuie îndreptate".

"Eu sunt optimist de felul meu și mă așteptam la o astfel de reacție. În schimb, e adevărat că domnul președinte avea și varianta cealaltă. Nu pot decât să-i mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o", a declarat Bănilă pentru Mediafax.

Întrebat care este primul lucru pe care îl va face la DIICOT în noua funcţie, Bănilă a precizat: "În primul rând, voi face o evaluare a întregii structuri, să vedem care sunt situațiile ce trebuie îndreptate".