Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a declarat marți, la Antena 3, că aministia fiscală va viza companiile de stat și companiile private, nemaifiind plănuită, însă, o ștergere a datoriilor principale ale companiilor, potrivit Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Captura Antena 3

„Vor fi vizate și companiile de stat sau private cu datorii la stat, dar și companiile fără datorii la stat, adică la zi cu obligațiile”, a precizat ministrul, într-o emisiune la Antena 3.

În cazul persoanelor fizice, acestea nu ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, ci de un stimul menit să încurajeze plata datoriilor la timp.

„Dacă se vor face plățile în acest an, până în decembrie, contribuabilul va primi 5% reducere. La fel vrem să facem și pe istoric”, a completat Eugen Teodorovici.

„În ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis decizii de impunere (...) Și atunci ajungem la zi cu aceste obligații, că sunt contribuții pe sănătate, că la social, că impozitul pe venit, toate aceste obligații se centralizează pe fiecare cotribuabil în parte și normal că omul va avea ca termen de plată, o să modificăm noi în lege, martie 2019. Ca să se suprapună cu ce am făcut noi în acest an cu declarația unică, pe veniturile pe 2018”, a declarat ministrul.

Nu în ultimul rând, Eugen Teodorovici a precizat și faptul că vor fi modificate noțiunile de proprire și de mediere, iar întregul proiect - „e mult spus amnistie” - va fi prezentat public până la sfârșitul lunii august.