Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, luni seara, la TVR, că liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este ”la momentul debarcării”, nefiind ”maxim epuizat”, apreciind că schimbarea lui din funcție urmează să se întâmple ”mai spre iarnă”, potrivit Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

”E o luptă teribilă pentru putere. Au simțit slăbiciunea și haita s-a năpustit. În politică lupta pentru putere e nemiloasă, mai ales în momentul în care tu, care ești în vârful puterii politice, nu simți să te dai la o parte. (...) Eu am impresia că sunt destul de exagerate veștile cu scrisoarea, cu 30 de președinți de organizații... Au și ei un statut și nu cred că așa se poate face o debarcare la PSD”, a declarat Traian Băsescu la TVR, întrebat care este părerea sa despre situația din PSD.

El a mai afirmat că Liviu Dragnea ”nu e la momentul debarcării”.

”Asta va fi mai spre iarnă”, a adăugat Băsescu.

În opinia sa, în PSD lupta internă nu este generată de ”principii”, ci din cauza ”teleormanizării puterii politice și în partid, și la guvern”, pe toate palierele.

Despre întâlnirea ratată dintre Dăncilă și Juncker: Este jenant / Dacă Dăncilă avea protecție SPP, ținea avionul în aer până ajungea ea la aeroport

Traian Băsescu a catalogat întâlnirea ratată dintre Viorica Dăncilă și Jean Claude Juncker drept o situație "jenantă", afirmând că "scrisoarea idioată pe care a trimis-o premierul cu lovitura de stat din România l-a facut pe Juncker să nu mai aibă niciun fel de respect pentru premierul României".

"Este jenant. Echivalentul lui Juncker în România este premierul. Nu prea se cade să te aștepte premierul la aeroport. Dl Juncker trebuia să facă o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de jumătate de oră, standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care a trimis-o cu lovitura de stat din România l-a facut pe Juncker să nu mai aibă niciun fel de respect pentru premierul României", a declarat fostul președinte Traian Băsescu, luni seara, la TVR, potrivit Mediafax.

El a apreciat că întâmplarea cu premierul Viorica Dăncilă și modul expeditiv cu care a tratat-o Juncker este expresia respectului pentru actualul Guvern.

Traian Băsescu a apreciat că Viorica Dăncilă "este victima războiului cu alte instituții".

"Povestea cu SPP e una infinit mai complicată decât se vede. SPP nu înseamnă ofițerul care stă lângă demnitar. SPP e o mașinărie. Vă dau un exemplu: dacă trebuie să sosească un demnitar la Otopeni, SPP este înainte cu două ore la aeroport. SPP-ului i se subordonează toate instituțiile când execută o misiune - SRI, Direcția de Informații a Armatei, Minister de Interne și toate structurile de forță. SPP nu e o cămasă pe care să o dai jos și să îmbraci cămașa Jandarmeriei. Niciun demnitar din lumea asta, serviciul de protocol al niciunui demnitar nu va contacta Jandarmeria Română când vine în România. Este contactat SPP din România pentru protecție, indiferent dacă e vorba de președintele Statelor Unite, Juncker sau președintele Republicii Moldova. Structura asta, care e relativ mică, are însă are autoritate totală pe misiuni. SPP cu certitudine a știut ora exactă la care sosește avionul. Dacă doamna Dăncila nu a avut SPP și a avut Jandarmeria... Sunt convins că biata Jandarmerie nu a știut să sune nici măcar la Romatsa. Dacă Dăncilă avea protecție SPP, ținea avionul în aer până ajungea ea la aeroport", a menționat fostul șef al statului.