Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat marți seara, la Antena 3, că se lucrează la proiectul de trasfer a Centurii Capitalei în subordinea Primăriei Municipiului București (PMB), însă infrastructura de transport național poate fi transferată către o altă instituție numai prin lege.

Lucian Sova, ministrul TransporturilorFoto: Agerpres

„Toată Centra, deci aici nu va fi cu realizată sau nerealizată, lucrăm la proiectul de transfer la Capitală (n.r. - Primăria Municipiului București), însă eu vă spun așa: un domeniu public al statului, aflat în patrimoniul Ministerului Transporturilor, care este infrastructură de transport național, poate fi transferată către altă entitate doar prin lege organică”, a declarat Lucian Șova, potrivit Mediafax.

Ministrul Transporturilor a dat un exemplu concret despre ce înseamnă că se lucrează la un proiect de transfer a Șoselei de Centură a Capitalei din subordinea ministerul de resort la PMB.

„Subiectul îl cunoaște doamna Primar General, i-am propus de mult în grupurile de lucru pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor, să scrie Primăria Capitalei cum vrea ea proiectul de lege, de Hotărâre, de ce-o fi ea și eu cu Ministerul Transporturilor îl promovez pe circuit de realizare”, a detaliat Șova.

La începutul lunii septembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, în debutul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din aceeași zi, dezinformări referitoare la preluarea Centurii Capitalei de către Primărie de la CNAIR, precizând că Guvernul nu a depus până acum nicio cerere de atragere de fonduri europene pentru acest obiectiv.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunțat în aceeași zi că a propus ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul Șoselei de centură a Capitalei din proprietatea publică a statului și concesiunea CNAIR în proprietatea publică a Municipiului București să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale.