Sebastian Ghiță precizează, după ce IGPR a anunțat că plata pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost decontată de Poliție, că nici reprezentanții Inspectoratului nu mint, dar nici el, deoarece ambele părți ar fi plătit suma necesară, potrivit Mediafax. Ghiță a spus că procurorii au găsit facturile.

Sebastian Ghita, intr-o inregistrare difuzata de RTVFoto: Captura Romaniatv.net

„Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit, la rugămintea mea, 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce Kovesi se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare”, a spus Sebastian Ghiță, potrivit RomâniaTV.

Potrivit fostului deputat, costul închirierii avionului folosit de Țiriac Air a fost de 4.000 de euro pe oră, iar suma totală necesară cursei București-Jakarta a fost acoperită de Poliție, cu o parte, și de o firmă din Ploiești, pe de altă parte.

„O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total, vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200, precum cel folosit de către Ţiriac Air, este de 4.000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vor face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate acestea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Precizările vin dupăă ce IGPR a anunțat că Poliția Română a negociat cu trei operatori economici în 2011 aducerea lui Nicolae Popa în țară, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, și a semnat pe 14 aprilie 2011 și achitat un contract în valoare de 234.207,30 de lei în acest sens.

Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, precizează Poliția Română.

"În acest caz, a fost declarat câștigător operatorul economic S.C. ION ȚIRIAC AIR S.R.L., iar serviciile achiziționate au vizat transportul de pasageri, pe ruta București - Jakarta și retur. Semnarea contractului de prestare servicii și decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliției Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 14.04.2011. Operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21.04.2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29.04.2011", transmite Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Sebastian Ghiță susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI și eliberat condiţionat anul trecut, a ajuns, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiat după denunțul depus de Sebastian Ghiță la Secția de anchetă a magistraților contra Codruței Kovesi, potrivit Mediafax.