Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a afirmat, vineri seara, că primul calup din programul „Vitamina D” l-ar da colegilor de la PNL și USR, deoarece este prea multă răutate la nivelul cel mai de sus din țară, răutate care se vede orice fel de replică, relatează Mediafax.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

„Am să propun aici (programul „Vitamina D” - n.red.): poate vitamina D, primul calup, sau cum se spune, să fie dat colegilor sau marea parte a colegilor de la PNL şi USR. (...) Cred că au nevoie. V-am spus, este multă răutate şi nu e corect să fie răutate la nivelul cel mai de sus dintr-o ţară. Se vede răutatea în orice, în orice reacţie, în orice fel de replică. De ce să ne înrăim în felul ăsta? Transmitem celor care ne urmăresc aceeaşi răutate”, a spus Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Parlamentul a votat, joi, diminuarea bugetului SRI cu 295 de milioane de lei, banii fiind alocați Ministerului Sănătății pentru programul „Vitamina D”.

Numită şi antirahitică, vitamina D este esenţială în resorbţia calciului şi fosforului la nivelul intestinului, catalizând transformarea fosforului organic în anorganic şi mobilizându-l în ţesuturi, scrie csid.ro. Oamenii de ştiinţă au recunoscut de ceva timp proprietatea vitaminei D de a facilita absorbţia calciului în organism, de a menține densitatea osoasa şi de a preveni osteoporoza, iar cele mai noi cercetări arată că vitamina D protejează şi împotriva unor boli cronice cum sunt cancerul, diabetul insulinodependent, artrita reumatoidă, scleroza multiplă şi bolile autoimune. Vitamina D nu este abundentă în alimentele obişnuite, iar cea mai mare parte o preluăm din expunerea la soare şi din multivitamine.