Traian Băsescu a declarat, marți seară, la Realitatea TV,referitor la Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, că este cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla țării noastre, precizând că acesta trebuia să rămână la Slatina ca să își aștepte sentința.

HotNews.roFoto: Hotnews

„E cel mai nesănătos lucru care se putea întâmpla. Acest om trebuia să stea să își termine procesul. La el s-au găsit și lingouri și bani. Acesta e un proces în care probele nu pot fi ascunse. Poate picturile nu sunt toate originale, dar ele sunt probe reale. Acest om trebuia să stea la Slatina și să aștepte sentință, nu ca să vadă dacă îl condamnă, ci câți ani îi dă. Iar el este creierul în economie, alături de discotecarul acela de la Finanțe. Ăsta e ministru de Finanțe și nu a administrat conturile unei societăți la viața lui. Remeș știa meserie. Ialomițianu știa meserie, a fost șef de finanțate publice județene, la Brașov. Știa foarte bine finanțele Ialomițianu. Nu avea ce să caute”, a afirmat Traian Băsescu, marți seară, la Realitatea TV.

Fostul președinte a mai spus că Liviu Dragnea este atât de incult economic, încât dacă atunci când îi vorbește cineva și nu înțelege, spune „ăsta e genial”.

„Înțeleg că Dragnea îl consideră geniu (pe Darius Vâlcov - n.r.). A spus «acest om genial». Eu chiar cred că e atât de incult economic Dragnea încât dacă unul îi vorbești și el nu înțelege, spune «ăsta e genial».

Fostul ministru al Finanţelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, pe 8 februarie 2018, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă. Judecătorii au dispus şi confiscarea a 6.200.000 lei.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

De asemenea, acesta are și un dosar care se judecă la Tribunalul Olt, el fiind acuzat că ar fi mituit un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru.