Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat miercuri seară, la TVR 1, că PSD ar trebui să aibă candidat comun cu ALDE la alegerile prezidențiale de la finalul anului, precizând că Tăriceanu este un om deosebit, însă și în PSD se găsesc destule persoane valoroase.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

„Cred că imediat după alegerile europarlamentare vom avea o discuție cu aliații noștri și vom găsi o soluție. În principiu ar trebui să stabilim cu partenerii de coaliție. Eu cred că ar trebui un candidat comun cu ALDE. Eu cred că în alianță discutăm subiectul acesta după. Și Călin Popescu Tăriceanu este un om deosebit. În același timp, și în PSD se găsesc destui oameni valoroși”, a afirmat Niculae Bădălău, potrivit Mediafax.

Întrebat ce scor va obține PSD la europarlamentare, ministrul Economiei a răspuns: „Undeva în jurul cifrei de 35%. Vot curat, fără redistrubuire”.

PSD deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Păvelescu Alin.

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că se gândesc serios la o candidatură pentru un mandat la Cotroceni, însă coaliția PSD-ALDE nu a decis încă asupra candidatului la prezidențiale.