Ludovic Orban a declarat miercuri seară, la Digi 24, că între el și Rareș Bogdan este o relație de prietenie și o consultare permanentă, iar cei care „încearcă să bage bățul prin gard” nu au dreptate. Reacția vine după ce Bogdan s-a arătat nemulțumit că nu a fost invitat la Cotroceni, la semnarea acordului politic național.

HotNews.roFoto: Hotnews

„E depășit demult episodul acesta. Eu comunic zilnic cu prietenul meu Rareș Bogdan. Se simte o oarecare nemulțumire, apoi revine (asupra declarației sale - n.r.). Formatul a fost să meargă președintele plus alți șase reprezentanți. Eu am vrut să participe persoanele cel mai implicate în pact. Eu am ales trei reprezentanți de la Cameră și trei de la Senat. De ce au fost mai mulți? Pentru că alte partide au venit cu mai mulți oameni și prin urmare am mai chemat oameni”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Digi 24.

Președintele PNL a mai spus că reacția lui Rareș Bogdan a fost una la cald și s-a simțit o oarecare nemulțumire referitor la subiect. Orban a adăugat că nici nu știa dacă Bogdan este sau nu în țară.

„Vreau să dezmint orice speculație. E o relație de prietenie, de camaraderie, de consultare permanentă și nu cred că cei care încearcă să bage bățul în gard au dreptate. Părerea mea e că a fost o reacție la cald. Ar fi vrut să vină la Cotroceni și ar fi vrut să vină. S-a simțit o oarecare nemulțumire. Era o întâlnire la San Sebastian și eu nici nu știam dacă Rareș Bogan era în țară sau nu. Dar nici vorbă de o răcire a relației. Dimpotrivă. Rareș Bogdan și cu mine am fost ca doi oameni care aveau dinainte o relație de prietenie și am luptat umăr la umăr în această campanie”, a conchis Orban.

După ce partidele de opoziție au fost prezente joia trecută la Cotroceni pentru a semna cu președintele Klaus Iohannis acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României. Rareș Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost invitat la eveniment.

„Nu am fost la Cotroceni. Nu am fost, pentru că nu am fost invitat de liderul partidului. Au fost alții acolo. Nu știu dacă mă place sau nu, a considerat că trebuie să fie alții acolo. Eu am fost bun în campanie, asta e. Eu îmi știu locul. Eu și Robert Sighiartău și Alina Gorghiu am lipsit, au fost oameni foarte buni la Cotroceni”, a declarat Rareș Bogdan, la România Tv.