Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seară, la Antena 3, întrebată ce va face dacă Viorica Dăncilă va fi desemnată prezidențiabilul PSD, că va respecta decizia colegilor săi social democrați, precizând că nu crede că o candidatură independentă ar avea șanse în acest moment, potrivit Mediafax.

Gabriela FireaFoto: PMB

"ALDE își menține această idee lansată public de a-l susține pe Călin Popescu Tăriceanu, cel puțin în mod evident, până acum, nu s-a retras această candidatură, și eventual poate va exista o susținere pentru turul II pentru candidatul PSD, iar în ceea ce privește susținerea Pro România, prin vocea președintelui Victor Ponta, s-a exprimat susținerea mea ca fiind candidatul cu cele mai mari șanse doar în condițiile în care eu mi-aș da demisia din PSD, ceea ce nu ar fi corect pentru bucureșteni deoarece, prin demisie, eu aș pierde mandatul de primar general.

(...) Sunt un om responsabil, în acest moment cred că cele mai mari șanse le au candidații care reprezintă blocurile politice. Avem pe dreapta deja doi candidați cu potențial, președintele în funcție și președintele USR, pe stânga se prefigurează deja candidatul, din punctul meu de vedere, așa simt eu acum, nu cred că o candidatură, fără nicio susținere politică, ar avea șanse, chiar dacă personajul principal ar fi unul cu un grad mare de favorabilitate", a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea a anunțat că va respecta decizia de marți din CEx, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi desemnată de partid să candideze din partea PSD la alegerile prezidențiale.

"Dacă mâine colegii din Comitetul Executiv, cel puțin așa cum se prefigurează, o vor desemna pe doamna premier ca fiind candidatul PSD, eu voi respecta decizia colegilor mei pentru că, dacă nu o respect, înseamnă că mă plasez în afara formațiunii politice și, fără să ducem în derizoriu această afirmație, sunt totuși un om serios, sunt un om de onoare și, dacă chiar nu-mi mai place ceea ce se decide la partid, pot să plec și acasă. Dacă totuși vreau să-mi continui mandatul la Primăria Capitalei, atunci trebuie, și așa e normal, să accept ceea ce se va decide mâine", a completat Gabriela Firea.

Conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat în cadrul unui congres al partidului anunţat pentru data de 3 august.

Gabriela Firea și Viorica Dăncilă și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici retrăgându-se din cursă.