Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni seară, la Realitatea TV, că Viorica Dăncilă evită să vină să ceară votul de încredere pentru Guvern în Parlament, precizând că a cumpărat la bucată de la ALDE. Liderul partidului a spus că Teodor Meleșcanu „și-a primit arginții, a împușcat postul de președinte al Senatului”, potrivit Mediafax.

Tariceanu Foto: AGERPRES

„Putem să discutăm tot ceea ce este în aceste zile vizibil acțiune PSD împotriva ALDE. Sigur că doamna Dăncilă ar trebui să își lămurească dacă acest Cabinet mai este legitim sau nu și ar fi trebuit să vină la votul în Parlament. Deci ar trebui să vină, dar sigur se vede cu ochiul liber că încearcă să evite venirea în Parlament și cumpără pe unii la bucată. Cum s-a întâmplat la noi cu Meleșcanu, Gavrilescu, Cupă, Băișanu. Îi mituiește cu ceva, dl Meleșcanu și-a primit arginții, a împușcat postul de președinte al Senatului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Realitatea Tv.

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD. Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern.

ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceștia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanță decizia ALDE.

Totodată, Marian Cucșa Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților demisiile din grupul ALDE, lucru care va lăsa partidul fără grup parlamentare.

Deja la Senat grupul ALDE a fost desființat. Călin Popescu Tăriceanu a solicitat înființarea grupului mixt „Democrația”, care include și senatori de la Pro România. Cererea a fost trimisă, în plenul de luni al Senatului, la Comisia de Regulament pentru analiză.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă, alături de „cozile de topor” din ALDE vrea destructurarea partidului, însă nu va reuși, adăugând că premierul nu ar trebuie să creadă că cedează la șantaj.

„Sunt trei organizații care văd că sunt rebele și nu vor să recunoască decizia forului statutar. E organizația de la Prahova, condusă de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupă, care nu cred că a vorbit vreodată în Parlament. Acum face postări pe Facebook, e foarte activ. Andrușcă, îl știți pe Andrușcă de la PSD? Era parfum de flori ăla. Mai este organizația de Timiș, care am văzut că ne-a făcut o adresă, care practic contestă deciziile Delegației Permanente. Dar într-un partid există democrație. În orice partid, un partid funcționează după reguli și regulilele democrației spun următorul lucru – orice subiect face obiectul dezbaterii, apoi se supune la vot și minoritatea se supune deciziei majorității”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că Viorica Dăncilă alături de aceste „cozi de topor din ALDE” și-a propus destructurarea partidului însă nu va reuși să își atingă obiectivul.

„Destructurarea partidului este obiectivul domanei Dăncilă și a cozilor de topor din ALDE. Meleșcanu, Gavrilescu, Cupă și Băișanu. Nu o să îi reușească. Nu îmi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. După cum vedeți nu mi-e teamă. Să nu creadă că cedez la șantaj. Dacă o să aibă șantaj la mine o să vedeți exact poziția contrară”, a conchis Tăriceanu.