Primarul general Gabriela Firea a criticat, joi seara, la Antena 3, partidele care au contribuit la căderea Guvernului Dăncilă și a spus că acestea nu trebuie să aștepte PSD „să fie salvatorul”. Firea a mai spus, în privința politizării instituțiilor, că PNL trebuie „să se ascundă în gaură de șarpe”, potrivit Mediafax.

Gabriela FireaFoto: PMB

Gabriela Firea a fost întrebată dacă PSD va asigura cvorum sau dacă va susține în Parlament Guvernul Ludovic Orban, edilul răspunzând cu o întrebare: „PSD, atât de demonizat în ultima perioadă, tot el să fie salvatorul PNL, USR și al celorlalte formațiuni politice?”.

„Cu mare înverșunare și frenezie aș spune, au deschis și șampania să dea guvernul PSD jos, spunând că ei au formulă politică viabilă, au oameni competenți și pot să conducă țara spre un destin mai bun. Însuși domnul președinte a avut câteva declarații politice în acest sens, a spus că își dorește ca acest guvern să cadă, își dorește . Vedem cu toții ce se întâmplă. De ce să vină PSD, atât de demonizat în ultima perioadă, tot el să fie salvatorul PNL, USR și al celorlalte formațiuni politice?”, a spus Gabriela Firea.

În privința politizării instituțiilor și a faptului că lideri PNL au spus că urmează să fie făcute concedieri, Firea a spus că nu PSD a politizat administrația publică centrală și locală.

„Pasămite, PSD a politizat administrația publică centrală și locală. Ei (liberalii – n.r.) ar trebui să se ascundă în gaură de șarpe în legătură cu acest subiect. Pentru că felul în care a politizat PNL guvernul, ministerele, agențiile, instituțiile, primăriile și felul cum PDL într-o noapte a schimbat toți oamenii din deconcentrate și din ministere, nimeni nu a desăvârșit o astfel de campanie de a politiza administrația”, a afirmat Gabriela Firea.

Primarul general a spus că nu toți bugetarii trebuie priviți cu o atitudine negativă, pentru din rândul bugetarilor fac parte și medicii, asistentele, profesorii, învățătorii, cercetătorii ori magistrații.