Orban: Mi s-a garantat că se rezolvă problema medicamentelor lipsă; dacă nu, conducerea ANMDM va trebui să plece
"Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuţie cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii şi mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanţă echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piaţă legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo. Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii şi producătorii care sunt pe piaţa românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe şase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu îşi respectă această înţelegere şi ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcţionează", a spus Orban, într-un interviu la postul România Tv. Premierul a adăugat că trebuie acordată atenţie creşterii producţiei interne a unor medicamente căutate.
"Trebuie să avem în vedere creşterea capacităţii de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate. De asemenea, să fim mai atenţi cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România", a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Să ne gândim la Polidin, Romener (deși astea sunt mai puțin vitale ca cele care lipsesc acum), care au fost scoase de pe piață din considerente anti-concurențiale mai degrabă... și care avuseseră rezultate excelente.
Poate ar fi o idee reproducerea lor, ediție limitată, făcute studii adevărate, publicate în academic și susținută producția.
E bine să nu ne tăiem craca de sub picioare pe bani frumoși pentru a cumpăra de la ei antidotul la ștreang, chipurile mai eftin.