Digi 24 anunțase pentru această seară o dezbatere electorală cu primii trei candidați plasați în sondaje pentru scaunul de primar general al Capitalei, adică Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu. Doar că... aceștia nu au mai venit.

Fara dezbatere electoralaFoto: Captura Digi 24

Cosmin Prelipceanu a explicat situația că Traian Băsescu și-a dorit să intervină doar online în dezbatere, în timp ce ”Nicușor Dan și Gabriela Firea ne-au dus cu vorba de la un capăt la altul”.

”La această oră, în acest studio, ar fi trebuit să fie principalii candidați pentru Primăria Capitalei (...) Ne-am gândit că oamenii care își doresc să primească atât de multe voturi au toate motivele să se prezinte în fața alegătorilor cu curaj. Inclusiv acela de a se confrunta, în condiții egale, într-un mediu civilizat, așa cum numai Digi24 poate garanta. După cum vedeți, candidații vor să fie aleși, dar nu vor să răspundă la întrebări, și mai ales nu vor să intre în confruntare directă și dreaptă. Cu o excepție, care merită salutată. Pe tot parcursul organizării acestei dezbateri, candidatul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns da tuturor propunerilor noastre. Traian Băsescu a spus inițial da, apoi ne-a spus că pleacă și că ar vrea să intre în dezbatere de la distanță. Iar Gabriela Firea și Nicușor Dan ne-au dus cu vorba de la un capăt până la celălalt”, a declarat Prelipceanu.

”În ce măsură pot conduce un oraș de complexitatea capitalei României niște oameni care refuză dezbaterea veți decide dumneavoastră singuri”, a mai spus moderatorul.

În platou au fost invitați analiști politici și ziariști care să comenteze această campanie electorală.

UPDATE Nicușor Dan se află în acest moment în studio la Realitatea Plus