Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că în București nu se poate face testarea întregii populații, din cauza costurilor ridicate. O variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de zece ori mai puțin decât testul real-time PCR, a precizat edilul șef.

Nicusor DanFoto: Agerpres/EPA

Nicușor Dan a declarat marți seara, la postul B1TV, că în București nu se poate face testarea întregii populații din cauza costurilor ridicate, notează Mediafax. Conform calculelor, campania ar costa 100 de milioane de euro, bani pe care Primăria nu îi are, a spus edilul șef.

O variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de zece ori mai puțin decât testarea real-time PCR, a precizat Nicușor Dan.

„Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni cu testul PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicușor Dan.