Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară, la Antena 3, că PSD va intra în opoziţie şi va face „cea mai dură opoziţie” de până acum. „Vom folosi toate pârghiile democratice să apărăm votul românilor şi să-i ferim de acest dezastru care o să urmeze în România”, a declaratMarcel Ciolacu, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Noi nu am dorit să participăm la această mascaradă făcută la adresa voturilor românilor, democraţiei şi a Constituţiei de către preşedintele României. PSD, cu toate că a câştigat alegerile, prin implicarea grosolană într-o democraţie de către preşedintele României, mai ales că s-a şi antepronunţat ce doreşte şi cum şi-l doreşte pe domnul Cîţu, după cum ştim groparul economiei româneşti, în ultimul an de zile, o să intrăm în Opoziţie şi vom avea cea mai dură opoziţie pe care a avut-o până acum PSD”, a declarat Ciolacu la Antena 3, după desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD va folosi „toate pârghiile”.

„Vom folosi toate pârgiile democratice să apărăm votul românilor şi să-i ferim de acest dezastru care o să urmeze în România (...) Aştept să văd adevărul când va veni domnul Cîţu cu proiectul de buget şi vom vedea, de fapt, proiectul austerităţii pentru anul 2021”, a mai declarat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare, că a decis să-l desemneze pe Florin Cîţu pentru funcția de prim-ministru.