Ministerul Educaţiei pregăteşte o OUG care prevede un program de recuperare a materiei, cu o durată de 16 săptămâni. Profesorii, plătiţi cu 100 de lei pe oră / Ce măsuri se iau pentru încheierea mediilor
„Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată - şi există zone în care va trebui să continuăm - şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la Digi 24.
În acest context, Cîmpeanu a anunţat că pentru cei 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru s-au luat măsuri pentru prevenirea acestei situaţii.
„Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei.
Acesta a precizat că acestea sunt măsuri de sprijin pentru cei aflaţi în această situaţie, dar nu reprezintă o rezolvare a problemelor, soluţia fiind aşa-numitele ore remediale, în care să fie recuperată materia pierdută.
Aceste ore se adresează nu doar celor 65.000 de elevi, ci şi altora.
„Numărul este mult mai mare. Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru cei care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a menţionat ministrul.
Acesta a precizat că fiecare cadru didactic trebuie să decidă dacă e nevoie de mai multe ore de recuperare, iar în acest caz „programul depinde exclusiv de înţelegerea dintre elevi, cadru didactic şi părinţi”, el arătând că Ministerul Educaţiei susţine „orice variantă”.
Sorin Cîmpeanu a menţionat că nu a luat în calcul realizarea de teste la nivel naţional pentru a identifica elevii care au nevoie să participe la aceste ore suplimentare.
În ceea ce priveşte plata profesorilor, aceştia ar urma să primească 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare a materiei, el susţinând că această sumă „ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Pai mai baieti, daca dupa 2-3 saptamani de scoala iara cresc cazurile de covid, ceea ce e mai mult decat sigur ca se intampla, iara o sa le inchideti!
Deci unde si ce sa se recupereze? Onlainu e un esec, o chestie penibila. Sa va luati larevedere si de la anul asta scolar, poate si anu viitor!
Virusu nu dispare din februarie, iar statu roman pare sa fie mai interesat de restaurante, malluri, vacante de ski, biserici, nu scoala!
Vor preda 24/24.
Cam asa reiese si din articol: "ar trebui să fie un tarif motivant".
Ca vad ca bani sunt gramada, pentru toate tampeniile...
Sambata? Duminica? In conditiile in care reuniunile de orice fel sunt minimizate.
Macar Cimpeanu stie pe ce lume traieste?
Bine ca ii sareau toti in cap lui Anisie, asta e de 15 ori mai rau, dar stie sa arunce fumigene.
In caz ca avea cineva vreun dubiu, ca traseist profesionist si-a antrenat din plin acest talent.
Se recupereaza si gata.
Un ministru, insa, pus in fruntea tarii, trebuie sa ia decizii inteligente, sa faca management adevarat, nu bata in balta, recuperam si gata.
Asta vrea ca 65000 de copii sa faca cum a zis el, doar ca asa vrea el, ca sa isi bifeze el pe hartiuta ca a facut-o si pe asta.
Dar, dupa cum ziceam, asta nu-i management. A dat un telefon din baie, si i-a zis secretarei: anunta-i pe toti secretarii de stat sa anunte mai departe ca se vor recupera orele in urmatoarele 4 luni. Hai, ca acum ma intorc la somn.
Pai cat are de exersat si repetat un copil din cls a VIII-a pentru evaluarea nationala? Plus meditatii, pentru ca profesorii ramasi in tara sunt niste verze absolute, 95% dintre ei.
Copiii astia muncesc mai mult decat un adult, iar voi vreti acum si recuperare? Normal ca pleaca toti, cand cresc, pentru ca viata e dura aici de la bun inceput.
In loc sa relaxati, voi ii sugrumati si mai mult decat sunt deja.
Iar comisiile de parinti sunt compuse numai din disperati, care vor sa-si vada copiii olimpici.
Suntem departe de a ne face bine, cu astfel de ministrii care, in infinita la intelepciune, decid sa se recupereze totul in 4 luni, pe hei-rup.