Vlad Voiculescu a vorbit vineri seară despre situația din sistemul de Sănătate acuzând că orice schimbare ai dori să faci ”calci pe carnete de partid” și că ”în Sănătate este o castă care controlează totul”. Voiculescu a dat exemplul șeful DSP Timiș care este membru al PNL și care alegea să carantineze pe culori politice.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

”Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri şi de interese care nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul. Asta este o certitudine. În sănătate vorbim despre instituţiile principale, vorbim despre Ministerul Sănătăţii, vorbim despre Casele de Asigurări, vorbim despre Direcţiile de Sănătate Publică, vorbim despre Serviciile de Ambulanţă Judeţene, aproape în fiecare punct, oriunde calci, calci pe un carnet de partid”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, vineri seara.

”Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a localităţilor care au primari USR-PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, susține Vlad Voiculescu.

Fostul ministru spune că șefii de DSP au fost evaluați de secretarul de stat Andreea Moldovan în ultimele două săptămâni. Ce au constatat? Slabă pregătire profesională în cazul unora, carnete de partid în cazul altora. ”Posturile de conducere din DSP și de șefi de casă județeană trebuiau scoase la concurs în perioada următoare”, spune Voiculescu, care susține că nu a reușit să schimbe niciun șef de DSP deoarece ”e foarte greu de făcut legal”.

În acelaşi timp cu municipiul Timişoara, oraş condus de primar de la USR PLUS, au fost carantinate şi comunele Giroc - condusă de primar de la PSD, Dumbrăviţa - condusă de primar USR PLUS, Moşniţa Nouă - condusă de primar de la PNL şi Ghiroda - condusă de primar de la PNL, potrivit News.

”Un înalt funcționar din Minister îi dădea informații lui Dragnea”

”Am făcut 7 cereri către premierul Cîțu ca să-mi mute un înalt funcționar public din minister, care nu făcea nimic, doar se ocupa să transmită toate informațiile către Liviu Dragnea. Acest înalt funcționar public a fost în primul meu mandat la Sănătate și l-am găsit și acum. Domnul Cîțu mi-a promis mereu că-l mută, dar nu a făcut-o niciodata”, spune Voiculescu care a prezentat și un document care să ateste aceste cereri repetate.