Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, la TVR 1, că, dacă vaccinurile anti-COVID vor fi recomandate şi copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, vaccinarea se va putea realiza ”în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”. Ministrul susţine că infrastructura nu va pune probleme derulării campaniei de vaccinare a elevilor, potrivit News.

Sorin CîmpeanuFoto: Captura video

Sorin Cîmpeanu a vorbit, joi seară, la TVR, despre eventuala vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, precizând că, dacă vaccinurile vor fi recomandate acestei categorii se va lucra la o strategie de vaccinar împreună cu Ministerul Sănătăţii.

”Sunt convins că, în măsura în care aceste vaccinuri vor fi recomandate, ele se vor putea organiza în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”, a declarat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, ”cu siguranţă nu elementele de ordin organizatoric vor fi cele care ne vor ridica probleme” şi se vor găsi soluţii pentru vaccinare.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech urmează să depună la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, care ar putea fi omologat în iunie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că din toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.