Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că la nivel naţional sunt în prezent 260 de elevi confirmaţi cu infecţie cu virusul SARS-CoV-2 şi că elevii din o sută de clase din toată ţara nu merg fizic la şcoală din cauza cazurilor confirmate.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt o sută de clase cu activitatea suspendată în întreaga ţară, deci sunt 3.000 de elevi în întreaga ţară care au activitatea cu prezenţă fizică suspendată din cauza faptului că sunt cazuri confirmate în acele clase”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

Acesta a adăugat că la nivel naţional sunt 260 de elevi infectaţi.

„Rata de infectare este foarte mică, sunt 260 în întreaga ţară, 43 în Bucureşti, 260 în întreaga ţară de elevi confirmaţi pozitiv. Dar există. De asta trebuie să respectăm în continuare regulile, pandemia nu a trecut”, a mai afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt sute de elevi care nu pot merge la şcoală pentru că au intrat în contact cu persoane bolnave.

„Cu siguranţă avem în Bucureşti un număr de peste 20 de şcoli, deci 7-800 de elevi care nu vor putea veni cu prezenţă fizică pentru simplul fapt că au fost contacţi ai unor cazuri confirmate”, a mai declarat Cîmpeanu.

Citește și: