Vicepremierul Dan Barna consideră că situaţia generată de trimiterea la DNA a unor documente privind proiectele pe care le-a derulat pe fonduri europene este una „derizorie şi ridicolă” şi susţine că nu îi creează probleme în cursa internă pentru şefia USR-PLUS.

Dan BarnaFoto: Agerpres

Dan Barna a afirmat, marţi seară, la B1 TV, că trimiterea la DNA de către Departamentul de Luptă Antifraudă a unor documente privind afacerile în care a fost implicat nu îl încurcă „deloc” în lupta pentru şefia USR-PLUS, el arătând că „este o decizie a colegilor, în cele din urmă”, notează News.ro.

„Eu, ştiind că în acel dosar sunt argumente undeva între absurd şi ridicol, nu am niciun fel de îngrijorare şi le-am transmis asta şi colegilor mei. Sunt foarte liniştit că decizia pe care o vom lua împreună, ca partid, va fi cea mai bună, aşa cum s-a întâmplat din 2016 încoace. Deci lucrurile sunt foarte simple, faptul că, în sfârşit, acea verificare e trimisă la DNA este un lucru pe care eu l-am cerut din 2019, de când a fost acea autosesizare magică în urma unui articol de presă. Faptul că a durat doi ani de zile ca să se constate că trei documente nu au fost semnate faţă în faţă e o chestiune de dezbătut de către media, să spun, nu mă pronunţ. E foarte bine că lucrurile se încheie şi că există un orizont de finalizare a unui demers al statului care a consumat enorm de multă energie, au fost sute de oameni chemaţi la declaraţii”, a afirmat Dan Barna la postul B1 TV.

Acesta a reafirmat că ceea ce se întâmplă este „derizoriu şi ridicol”, completând că aşteaptă o rezoluţie din partea DNA pe acest subiect „cât mai repede”.

Barna a adăugat că „este reactivată această linie de comunicare publică” în ceea ce îl priveşte, periodic, „în apropierea unor momente electorale”.

Vicepremierul Dan Barna a făcut din nou precizări, miercurea trecută, cu privire la notele de constatate întocmite de către DLAF care l-ar viza şi a precizat că a solicitat oficial să fie informat cu privire la acestea, însă i s-a răspuns că va fi informat „în termenul legal”. Barna afirma că, din media, a primit câteva bucăţi din nota de constatare care l-ar viza şi, potrivit acestor documente, i se reproşează că, într-unul dintre proiectele europene, trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarilor nu au fost completate faţă în faţă.

Vicepremierul susţinea că nu există niciun fel de suspiciune de abuz în serviciu în ceea ce-l priveşte.

„Sunt coordonatorul campaniei naţionale Fără penali. Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că, în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea, nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, adăuga Barna.