Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se arată încrezător că anul şcolar 2021-2022 va începe cu prezenţa fizică a tuturor elevilor în bănci, el afirmând că va fi posibilă predarea online „voluntar” şi în funcţie de specificul disciplinei predate, scrie News.ro. Ministrul subliniază însă că susţine ideea ca în contractele educaţionale să fie stipulată acceptarea de către cei implicaţi în procesul de învăţământ a obligaţiei de a participa la ore cu camerele video deschise.

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

„Cu toţii sperăm să nu existe un alt val pandemic. Sunt convins că pe 13 septembrie (...) vom putea să începem şcoala normal, vom putea să începem şcoala cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online obligat de rata de infectare crescută. Pe de altă parte însă, ne pregătim puternic pentru digitalizarea educaţiei şi sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile – şi mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate echipamente şi mă refer la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, mă refer şi la existenţa platformelor de evaluare şi examinare dedicate, specializate – în funcţie de specificul disciplinei se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ vor avea ocazia”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la Antena 3.

Ministrul a menţionat că susţine ideea ca în contractele educaţionale să fie stipulată acceptarea de către cei implicaţi în procesul de învăţământ a obligaţiei de a participa la ore cu camerele video deschise.

„Vom solicita ca în contractul de şcolarizare să prevedem şi situaţia în care, dacă vom fi obligaţi să mai trecem printr-o perioadă de predare online, să acceptăm de la bun început cu toţii că vom lucra cu camerele deschise. Este un minim pentru a asigura relevanţa procesului de învăţare online”, a menţionat Sorin Cîmpeanu.