Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă, miercuri seară, la TVR1, că nu este etic să anunţi o măsură pe care o va lua viitorul Guvern, câtă vreme nu se ştie cine va fi premier şi cine va susţine Guvernul format de acesta. ”Mi se pare hazardat”, a afirmat Cioloş, referindu-se la anunţul premierului demis, Florin Cîţu, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Guvernul în momentul de faţă nu poate să ia o astfel de decizie. Nu ştiu dacă este etic să anunţi o măsură pe care o va lua viitorul Guvern, cât vreme nu ştii cine va fi viitorul premier, cu ce majoritate şi care va fi opinia politică a celor care susţin viitorul Guvern. Mi se pare hazardat să ia o astfel de decizie. E un pic populistă”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Dacian Cioloş, referindu-se la anunţul premierului demis Florin Cîţu referitor la plafonarea preţurilor la energie.

Dacian Cioloş afirmă că este nevoie de măsuri care să asigure populaţia pe timp de iarnă.

”Nu ştiu dacă plafonarea preţurilor este soluţia, pentru că noi, de fapt, avem nevoie de investiţii în sectorul energetic (...) Plafonarea nu este soluţia miracol decât pe termen foarte scurt, dar ştim că are efecte secundare negative”, a mai declarat Cioloş.

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că Guvernul şi PNL susţin plafonarea preţului la energie, la nivelul din prezent şi că acest lucru va fi decis în prima şedinţă a Executivului, după finalizarea crizei politice.