Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan se arată convins că premierul desemnat Dacian Cioloş nu este o persoană "iresponsabilă" şi că acesta a purtat discuţii şi are un plan privind constituirea unui cabinet şi obţinerea susţinerii în Parlament. "Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, afirmă Rareş Bogdan, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu cred că domnul Cioloş, când a fost validat de către conducerea USR PLUS pentru a se prezenta în faţa preşedintelui României ca opţiune de premier, sunt convins că a avut deja discuţii făcute sau măcar are conturată o strategie. (...) Domnul Cioloş este aliat cu AUR şi PSD. Este absolut normal ca înainte de orice să meargă la partenerii domniei sale, AUR şi PSD, pentru a încerca să construiască o majoritate. Dacă este refuzat de către AUR şi PSD, atunci sigur că ne vom întâlni cu domnia sa şi vom dialoga fără nicio problemă. Eu nu cred că domnul Cioloş este într-atât de iresponsabil încât să se prezinte în faţa preşedintelui României şi să arunce România, după ce a aruncat-o într-o criză profundă prin dărâmarea unui guvern legitim, să vină în momentul ăsta şi să continue această criză şi să-şi bată joc de români, de preşedinte şi de toate forţele politice mergând într-un fel de aventură în care se prezintă pentru trei zile ca premier şi apoi vine şi depune mandatul că nu a reuşit să construiască o majoritate. Eu cred că Dacian Cioloş va reuşi să construiască o majoritate, pentru că sunt convins că doamna Şoşoacă şi anti-vacciniştii din faţa Palatului Cotroceni abia aşteaptă să-l voteze”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca PNL să facă parte dintr-un guvern condus de liderul USR, Rareş Bogdan a răspuns: "Nu exclud absolut nimic, dar decizia aceasta nu o ia Rareş Bogdan".

El a precizat că, pentru a negocia cu USR, PNL trebuie să primească "înainte de orice, explicaţii".

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că formaţiunea nu a primit "o invitaţie oficială", ci premierul Florin Cîţu a primit un mesaj, luni, din partea premierului desemnat Dacian Cioloş. Rareş Bogdan nu a spus însă ce anume i-a răspuns preşedintele PNL, doar că acesta i-a răspuns lui Dacian Cioloş "absolut civilizat, cum este normal".

Conform lui Bogdan, preşedintele "a procedat absolut corect” şi "în limita Constituţiei” atunci când l-a propus pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.