Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, spune că la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni se aşteaptă măsuri de la specialişti, iar propunerile acestora vor fi implementate de către Guvern. „Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde”, a afirmat Turcan, adăugând că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, la Digi 24, că a optat întotdeauna pentru măsuri propuse de specialişti, scrie News.ro.

Aceasta s-a referit la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni: „Specialiştii vor propune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă, telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”.

Ministrul Muncii a afirmat că este nevoie în această perioadă de fermitate, dar şi de solidaritate.

De asemenea, Turcan crede că ar fi necesar ca vaccinarea să nu mai fie politizată, la fel măsurile impuse în spitale.

„Avem o imaturitate la nivelul clasei politice, care, evident, că descurajează şi oamenii care privesc spre autorităţi şi aşteaptă decizie, şi, în acelaşi timp, slăbesc forţa de intervenţie a instituţiilor statului”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri o întâlnire la Cotroceni cu reprezentanţii mai multor instituţii, urmând a se discuta despre noi restricţii.