Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, citând discuții cu specialiști, că există posibilitatea unor noi creșteri a numărului de cazuri ”dacă redeschidem şcolile, dacă ridicăm parţial restricţiile”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”De obicei predicţiile e bine să fie făcute de specialişti. Evit să mă exprim. Din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii există posibilitatea din nou de a exista creşteri dacă redeschidem şcolile, dacă ridicăm parţial restricţiile. Ce putem face în perioada următoare este să deschidem măcar parţial şcolile şi să accentuăm restricţiile în domenii considerate neesenţiale. Şi atunci în funcţie de cum vom acţiona în perioada următoare, vor evolua şi cifrele. Depinde de ce facem în perioada următoare, atât pentru stimularea vaccinării, cât şi pentru prevenirea transmiterii”, a declarat Ioana Mihăilă la Profit News.

Întrebată dacă e bine ca şcolile să rămână în online, Ioana Mihăilă a declarat că trebuie văzut ce acţiune e mai eficientă.

”Pentru copii până la 12 ani am putea să trecem cu învăţământ fizic, cu menţinerea precauţiilor. În situaţia în care ne aflăm e important să ne uităm care acţiune e mai eficientă. Ştim că grupele preşcolare şi şcoala primară atunci când le închidem nu există o reducere foarte mare a ratei. Pe de altă parte la aceste grupe, carenţele educaţionale, dacă copiii nu merg la şcoală, sau dacă trec în online sunt şi cele mai importante”, a declarat Ioana Mihăilă.

Citește și:

Octavian Jurma: Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant