Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că România este dependentă de gazul rusesc, chiar dacă suntem al doilea mare producător de gaz. Pe timp de iarnă, România trebuie să importe 20-25% din necesar, iar infrastructura din zonă ne face dependenţi de gazul rusesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România (...) ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă - acel 20-25% din import pe perioada de iarnă - este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat joi seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu, conform News.ro.

Acesta afirmă că este „complet nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de preţul gazului rusesc”.

Vorbind despre preţul gazului, ministrul a precizat că, dacă firmele româneşti ar vrea să vândă la un preţ mai mic, „tot gazul s-ar duce către export”.

„De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul.

Acesta a reiterat ideea că în aprilie s-ar putea ajunge la o scădere a preţului la gaz.