Fostul lider PSD Liviu Dragnea și iubita lui de atunci, Irina Tanase, au plecat în Maldive în ianuarie 2019 cu o aeronavă a cărei închiriere a fost plătită din subvenția primită de PSD de la stat, se arată în dosarul DNA de la Tribunalul București al fostului trezorier PSD Mircea Drăghici, relatează Știrile TVR.

Liviu Dragnea, la eliberareFoto: Agerpres

Cei doi au plecat în Maldive cu o prietenă a Irinei Tănase, iar procurorii susțin că la întoarcere, după 18 zile, au folosit același avion privat de la Istanbul la București.

A costat aproape 93.000 de lei chiria avionului și peste 7000 de lei costuri de degivrare.

Banii au fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat, arată procurorii.

Audiată la DNA că martor, prietena Irinei a declarat că a făcut un credit susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși a rămas între timp fără loc de muncă.

Dragnea și Tăriceanu au zburat cu un avion privat din Estonia, deși Parlamentul le plătise un zbor de linie

Procurorii DNA susțin și că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD tot din subvenția de la stat.

Aceasta, deși avea bilete de avion de linie achitate de Camera Deputaților. În schimb, s-ar fi decontat sume mult mai mari, se arată în documentele DNA.

Agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară erau deja suportate de către Camera Deputaților și Senatul României.

La întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, acesta a fost audiat la DNA că martor. Și le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea

Citește textul integral pe Știrile TVR.