Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat luni, la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu, că l-a ascultat foarte bine astăzi şi din capul locului a înţeles că nu e voba de niciun plagiat, potrivit News.ro.

Ionut StroeFoto: cdep.ro

Despre o posibilă remaniere guvernamentală, Ionuţ Stroe a spus că premierul, când va considera oportun să facă remaniere, va anunţa public numele tuturor pe care doreşte să îi înlocuiască, dar deocamdată nu există această decizie, iar în partid nu s-a discutat acest subiect.

”Astăzi l-am ascultat foarte bine pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu, din capul locului am înţeles că nu este voba de niciun plagiat. Aceste referiri sunt făcute în legătură cu nişte îndrumare de curs, nişte documente support care practice susţin şi sprijină şi ajută studenţii să înţeleagă mai bine, să pună în practice, sunt descrise anumite schiţe, opţiuni în rezolvarea unor probleme, în niciun caz despre lucrări publicate sau care sî intre sub incidenţa drepturilor de autor”, a spus Ionuţ Stroe despre acuzaţiile aduse ministrului Educaţiie.

Liberalul l-a apărat pe ministrul Cîmpeanu, arătând că ”nu a sustras nicio informaţie de la nicio altă persoană”.

”Acest suport de curs se perpetuează de la o generaţie la alta, sunt lucruri care se preiau de la un profesor la altul. Având în vedere că nu este o lucrare cu pretenţia dreptului de autor, de niciun fel de document ştiinţific, că lucrurile acestea sunt un îndrumar, da, percepţia publică ar putea să pară că sunt asemănătoare cu alte cursuri de la alte facultăţi”, a mai explicat el.

Despre o retragere a sprijinului politic de către PNL, Ionuţ Stroe a spus că ”nu s-a luat în discuţie, conducerea partidului nu s-a reunit pentru a discuta acest subiect”.

Ionuţ Stroe a mai afirmat, despre remanierea guvernamentală, că ”există o evaluare permanentă pe care premierul o face fiecărui membru al guvernului său, o monitorizare a rezultatelor şi a ministerelor implicate n PNRR”.

”Probabil că premierul, când va considera oportun să facă această remaniere, va anunţa public numele tuturor pe care doreşte să îi înlocuiască. Deocamdată nu există această decizie, în partid nu am discutat acest subect şi cred că iniţiatorul acestui dialog sau discuţie va trebui să fie prim-ministrul”, a declarat Stroe.

Despre declaraţiile publice ale liderilor PSD privind dorinţa de a se face o remaniere, Ionuş Stroe a spus: ”Nu e un secret că PSD a anunţat chiar public acest lucru, că PSD are anumite opţiuni, dar PSD ar trebui să vină cu toate aceste lucrurui în cadrul coaliţiei iar decizia este a prim-ministrului. Mai degrabă în spaţiul public au venit”.

Pe același subiect: