Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă că în primele zece luni ale acestui an verificările făcute la marii contribuabili şi la contribuabilii mijlocii de către inspectorii antifraudă ai Fiscului au dus la depistarea de sume suplimentare de impozitat de un miliard de euro, potrivit News.ro.

Lucian Ovidiu Heius, șeful ANAFFoto: AGERPRES

”Noi, ca şi ANAF, sarcina noastră de colectare lună de lună este undeva în jur de şase miliarde de euro. (...) De fapt ANAF-ul, principala noastră activitate sunt controalele pe care le facem la marii contribuabili, la contribuabilii mijlocii şi vă pot spune că, pe primele zece luni de zile, am stabilit cu colegii de la inspecţia antifraudă aproape un miliard de euro sume suplimentare ca urmare a acestor controale, pentru că acolo este, de fapt, marea evaziune fiscală”, a afirmat Lucian Heiuş, miercuri seară, la Digi 24.

Şeful ANAF a catalogat drept ”marginale” acţiunile de verificare a persoanelor fizice care deţin averi mari.

Lucian Heiuş a reamintit că, de când a preluat şefia instituţiei, a cerut ca verificările inspectorilor fiscali să nu se mai axeze pe micii contribuabili şi ca aceştia să nu ”închidă ochii” la marea evaziune.