Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că în acest moment nu ia în calcul o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României. În ceea ce priveşte eventuala candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu afirmă că i-ar fi destul de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa, potrivit News.ro.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

Ciolacu a susţinut că ”în acest moment” nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României.

”Dacă mâine sunt alegerile, eu nu sunt... eu nu m-aş înfige, sau nu aş accepta, în acest moment, să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim ministru, pe urmă mai vedem. (...) 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă ar susţine o candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu a spus că i-ar fi destul de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa.

”Este un potenţial candidat. Mi-este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD şi şi-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru şi nu eu decid”, a explicat liderul PSD, el arătând că decizia în acest sens aparţine celor din teritoriu.