Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, despre cormorani, că „ne privează de cel puţin 30.000 sau 40.000 de tone” de pește pe an. Ministrul a mai spus că în Parlament este depus un act normativ prin care aceştia pot fi împuşcaţi tot anul şi a arătat că populaţia de cormorani, care acum ajunge la „suta de mii”, trebuie să rămână la 9.000 de exemplare.

Petre DaeaFoto: Inquam Photos / George Calin

„Prietenul meu trebuie să părăsească arealul, pentru că, din cauza prietenului meu... nu e prietenul meu, e prietenul altora... acest prieten ne privează de cel puţin 30.000 sau 40.000 de tone pe an. Cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii şi lucrul acesta a trebuit ani să se înţeleagă”, a spus ministrul Petre Daea, duminică seară, la Prima News TV, conform News.ro.

Ministrul Agriculturii a afirmat că „populaţia de cormorani este peste suta de mii”.

Întrebat la cât ar trebui să ajungă populaţia de cormorani, el a spus: „Păi, la cum zic cei care protejează cormoranul, ar fi 9.000 şi ceva. Îi oprim pe ăia, restul... La număr, îi numără ei. Vânătorii ştiu cum să facă”, a spus ministrul.

Petre Daea a arătat că în Parlament există „un proiect de act normativ trecut de primele verificări, (prin care) să se împuşte tot anul cormoranul”.

„În câţiva ani de zile trebuie să ajungem aici, să echilibrăm ecosistemul”, a mai afirmat Daea.