Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că este convins că vor exista anchete interne în Ministerul Apărării, după ce militarii au primit, sâmbătă, informaţii privind căderea unor fragmente ale unei drone similare cu cele folosite de ruşi în atacurile împotriva Ucrainei care nu s-au confirmat duminică, după ce militarii au cercetat o suprafaţă de peste 80 de km pătraţi, aflată în apropierea porturilor ucrainene. Social-democratul a adăugat că ministrul Apărării Angel Tîlvăr cu siguranţă a făcut afirmaţii despre subiect în baza unor rapoarte primite din structurile aflate în subordinea MApN, cât şi informarea către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro

Sorin GrindeanuFoto: Guvernul Romaniei

„Eu am urmărit comunicatele oficiale. Dacă în primele zile ministrul Apărării, după care preşedintele au spus că nu e nimic, m-am liniştit. Scuzaţi-mă, dar e o reacţie normală. După care am văzut o revenire a celor doi. Să ştiţi că ei lucrează cu marfa clientului. Eu cred că în interiorul Ministerului Apărării vor fi clarificări, pentru că e clar că ministrul a ieşit după primirea unui raport de la structurile din subordine. Cred că există proceduri şi aici”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică la Prima News, întrebat cum s-a văzut de la masa Guvernului incidentul cu drona din aceste zile, cum că ar fi fragmente din dronă, apoi că nu a fost găsit nimic de militari.

Ministrul Transporturilor a mai spus că este convins că vor fi făcute anchete în interiorul MApN pentru a lămuri de ce structuri din subordinea ministerului au emis raporte diferite privind incidentul cu drona.

„Sunt convins că a avut un rapoort şi când a ieşit prima dată şi sunt convins că pe baza acelui raport l-a informat şi pe Preşedintele României. Eu cred că în interior, în jos trebuie să ne uităm şi sunt convins că se va face acest lucru la Ministerul Apărării. E gravă situaţia şi s-a văzut în revenirea făcută de preşedinte. Fiind un incident grav, mă gândesc că în interiorul Ministerului Apărării se vor face nişte anchete legate de situaţia în care s-a ajuns. Am văzut cu toţii informările venite din partea cetăţenilor simpli, cu drone care explodau pe malul ucrainean al Dunării”, a mai explicat Grondeanu, întrebat dacă se impun demisii sau reacţii minine privind acest subiect.

Grindeanu a adăugat că nu primeşte informări privind căderea dronelor, pentru că nu intră sub incidenţa ministerului pe care îl conduce, ci primeşte informări dacă apar incidente aviatice cu aparate de zbor care au oameni la bord.

„Nu, nu primesc informări pe temă. Eu privesc informări dacă sunt incidente aviatice cu aparate de zbor care au oameni la bord”, a completat ministrul PSD.