Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, crede că tragediile care au marcat primele trei luni de guvernare PSD nu sunt întâmplătoare, referindu-se inclusiv la scandalul azilele groazei, în urma căruia a demisionat și s-a retras din funcțiile pe care le deținea în partid, sub presiunea opiniei publice.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / George Călin

Prezentă în platoul emisiunii „Subiectiv” realizată de Răzvan Dumitrescu, Gabriela Firea a fost întrebată dacă i se pare că Marcel Ciolacu este urmărit de ghinion sau se întâmplă altceva, de când a preluat funcția de premier, enumerând evenimentele tragice petrecute începând cu 15 iunie: azilele groazei, tragedia din 2 Mai, scandalul de la Maternitatea din Botoșani, exploziile de la Crevedia și dronele rusești căzute în România.

„În politica mare, după opinia mea, nu prea e loc de coincidențe. Din păcate spun acest lucru. Şi chiar dacă au fost evenimente nefericite şi neprevăzutul joacă în viața noastră un rol foarte important, cu toţii ne punem această întrebare - dacă cel puțin o parte dintre aceste evenimente nu ar fi putut fi rezolvate anterior schimbării care a avut loc la Palatul Victoria, rotativei dintre prim-miniștri și o parte dintre miniști PSD și PNL. Și chiar dacă acum vom primi răspunsuri parțiale, sunt convinsă că istoria, și nu foarte îndepărtată, din punct de vedere politic ne va arăta informații relevante despre ceea ce s-a întâmplat acum”, a declarat senatorul PSD, la Antena 3 CNN.

Firea a subliniat că PSD a fost mereu împiedicat să guverneze eficient.

„Social-democrația a adus guvernări bune în România, dar au fost guvernări grele. Miniștri buni pe portofolii foarte grele, rezultate extraordinar de bune, în condiții de criză, prim-miniștri capabili, dar întotdeauna s-a întâmplat ceva, de undeva, care să îngreuneze activitatea guvernamentală și se vede cu ochiul liber”, a mai precizat senatorul PSD.

Fostul ministru, care și-a dat demisia în urma scandalului azilele groazei, sugerează că toate demersurile cabinetului Ciolacu pe plan economic sunt puse în umbră de evenimentele nefericite din ultimele luni.

„Este o guvernarea foarte grea pentru că în prim plan ar trebui să fie, așa cum se încearcă în ultima perioadă, tot ceea ce ține de domeniul economic, aceste măsuri care vor ajunge în Parlament, prin asumarea răspunderii, în jur de mijlocul lunii septembrie, măsuri necesare pentru persoanele vulnerabile, pentru categoriile socio-profesionale care au foarte mare nevoie să fie echilibrate. Avem, așa cum știm, război la graniță, criză energetică. Și cred că aceste măsuri despre care s-a vorbit că sunt de ausiteritate nu sunt, de fapt, cele care să ducă la austeritate, ci să echilibreze balanța fiscală-bugetată”, a mai declarat Firea.