Cântărețul de manele Nicolae Sterp, cunoscut drept Culiţă Sterp, a obținut în instanță daune morale de 100.000 de lei de la postul România TV, după ce a difuzat o știre falsă despre el, potrivit Pagina de Media. Decizia nu este definitivă.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

România TV a relatat anul trecut că Nicolae Sterp ar fi omorât o persoană cu mașina în 2016.

De fapt, ar fi fost vorba despre o confuzie de nume, iar persoana condamnată în 2020 pentru că a ucis un om nu este cântărețul de manele, notează clujust.ro, care a semnalat încă din 2022 că este vorba despre o coincidență de nume.

Tribunalul Hunedoara a decis că Romania TV şi Roxana Ciucă, reporterul care a relatat despre acest subiect, trebuie să-i plătească în solidar lui Culiţă Sterp, suma de 100.000 de lei, cu titlu daune morale pentru „pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, drepturi încălcate prin articolele publicate şi ştirile difuzate”, mai scrie clujust.ro.

Instanța a decis ca România TV să plătească și 20.000 de lei, cheltuieli de judecată, și să publice decizia judecătorească. Soluția poate fi atacată în 30 de zile.

Culiţă Sterp a dat în judecată şi postul de televiziune Antena 1 pentru aceeași știre difuzată în jurnalul de știri Observator, iar dosarul încă se judecă.