Liderul AUR, George Simion, a declarat luni că dacă PSD îi invită la guvernare, vor refuza politicos. El a precizat că se vor confrunta la alegerile din 2024 cu un bloc care are 25% sau 30%, iar dacă prezenţa va fi ridicată la vot, se joacă şi pot schimba această direcţie către faliment, potrivit News.ro.

George Simion în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

„Ne vom confrunta la alegerile din 2024 cu un bloc care are 25% sau 30%, poate 35%, oamenii aceştia care lucrează la stat. Eu mă aştept la un eşec total al PNL-ului şi, dacă prezenţa este scăzută în 2024 la vot, ei împreună cu UDMR vor obţine 50%, Dacă prezenţa va fi ridicată nu au matematic cum să mai obţină 50% şi atunci se joacă şi putem schimba această direcţie către faliment”, a spus la Prima News, liderul AUR George Simion.

Întrebat ce va face AUR dacă PSD îi invită la guvernare, Simion a spus: „Îi refuzăm politicos”.

„Cum să schimbăm lucrurile? Cu PSD ca duce ţară către hău? Cu acest nou PSD vopsit în proeuropean care ia şpagă în portbagaj? Doamna Firea care are azilele groazei? Cu domnul Stănescu care a distrus Delta Dunării şi nu apare acest lucru pe niciun post de televiziune pentru că noul PSD mituieşti presa?”, a menţionat liderul AUR.

INSCOP: PSD este pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, cu 28,7%, urmat în ordine de PNL şi AUR

Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP, la comanda News.ro, declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 28,7%, urmat în ordine de PNL şi AUR.

Diferenţa PNL-AUR este 0,3%.

În cazul întregului eşantion, care include toţi votanţii, indiferent dacă merg sau nu să-şi exercite dreptul de vot, dar care şi-au declarat opţiunea pentru unul dintre partidele incluse în întrebarea privind scrutinul parlamentar, PSD se menţine pe primul loc, cu 29,5 % din opţiuni, însă poziţia a doua revine AUR, urmat la diferenţă de 4 procente de PNL. USR ar avea în prima variantă 14,6%, iar în cea de a doua 14,1 %.

Partidul Dianei Şoşoacă urcă la 4%, comparativ cu luna precedentă. Numărul celor care spun că nu merg la vot a scăzut sub 20%, în condiţiile în care, la precedentul sondaj, aproape un sfert dintre cei chestionaţi nu intenţionau să participe la vot. ”Principalele trei partide, PSD, PNL şi AUR sunt într-un uşor regres al intenţiei de vot comparativ cu luna precedentă. Doar USR şi SOS România înregistrează creşteri uşoare”, remarcă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.